Uudiskiri Instagram Facebook
 
Veel peolauale

Lõhetartar

Veel peolauale

Lõhetartar

Angelica Udeküll Nädalakiri Naised
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Daisy Lappard
Lõhe on selliseks roaks parim, sest on hea rasvasuse ja sobiva tekstuuriga. Forelliga tehes ei jää tulemus nii mahlane ja maitsekas.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
200 g Lõhefilee
1 tl Kange sinep
2 sl Sidrunimahl
Must pipar
2 sl Oliiviõli
1 tl Meresool (peenike)
1 sl Aedtill (hakitud)
LISAND
1 sl Punane kalamari (soovi korral)
2 viilu Röstsai
Punane sibul
Laim (viilud)
1. Puhasta lõhe luudest ja eemalda nahk.

2. Keera filee kilesse ja tõsta 3–4 tunniks sügavkülma.

3. Tõsta filee sügavkülmast välja ja lase umbes viis minutit toatemperatuuril sulada.

4. Lõika seejärel lõhe väikesteks kuubikuteks.

5. Sega omavahel sinep, sidrunimahl, pipar ja sool ning õli. Sega lõhetükkidega läbi.

6. Haki till ja lisa tartari hulka.

7. Serveeri röstitud saial kalamarja, sibula ja laimiga.

HEA TEADA!
* Enne serveerimist võid lasta tartaril natuke aega maitsestuda, kuigi roog on sisuliselt valmis ka kohe serveerimiseks.

Uued retseptid

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Pirukad ja pitsad
Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga