Uudiskiri Instagram Facebook
 
Veel peolauale

Sinimerekarbid fenkoli ja vermutiga

Veel peolauale

Sinimerekarbid fenkoli ja vermutiga

Triin Sander Toidutare
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Eigo Alvik
Ürdised ja õhulised nüansid sobivad merekarpidele nii hästi, et head maitsekooslust on sõnadesse raske panna.

kuni 20 min

Retsept
portsjonile
1 kg Sinimerekarbid
2 tk Šalottsibul
1 tk Fenkol ehk apteegitill
3 küünt Küüslauk
0.25 tk Punane tšilli
2 dl Kuiv vermut
2 sl Oliiviõli
80 g Või (külm, kuubikuteks tükeldatud)
Lehtpetersell
Sool
Must pipar
1. Puhasta ühekaupa karbid. Hõõru neid švammi kareda poolega, et eemaldada liiv ja muud merest kaasa tulnud lisandid. Eemalda lahtised karbid, kui need kergelt koputades ei sulgu.

2. Haki sibul, küüslauk, tšilli, viiluta fenkol.

3. Kuumuta oliiviõli laiapõhjalises potis, lisa sibul, küüslauk, tšilli ja fenkoli valge osa. Prae neid keskmisel kuumusel 2-3 minutit. Tõsta kuumust, lisa vermut ja keeda 2-3minutit, kuni suurem osa alkoholist on aurustunud.

4. Lisa ettevaatlikult potti karbid, kata kaanega ja auruta 6 minutit. Kui karbid on avanenud, lisa kuubikuteks tükeldatud või, lehtpetersell ja sega läbi.

5. Koheseks serveerimiseks tõsta karbid vahukulbiga suurde kaussi, vala üle kastmega, lisandiks sobib hästi pehme itaalia sai, et viimsedki kastmetilgad kaotsi ei läheks.

Hea teada!
Retseptis toodud kogused on mõeldud kahele pearoana või neljale eelroana.

LOE LISAKS SIIT!

Uued retseptid

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Pirukad ja pitsad
Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga