Uudiskiri Instagram Facebook
 
Veel peolauale

Karamelline kondenspiimakook

Veel peolauale

Karamelline kondenspiimakook

Eva Palu Toidutare
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Eva Palu
Tõelise magusaisu korral anna sellele korraks järelele. See kook on rammus, ent samas ka õrnalt soolase karamellise maitsega. 
Retsept
300 g Digestive'i küpsised
100 g Või
190 g Keedetud kondenspiim suhkruga
0.25 tl Soolahelbed
3 dl Rõõsk koor 35%
2 sl Suhkur
1. Sulata või. Purusta küpsised peeneks ja sega sulavõiga. Pane 24 cm-se lahtikäiva koogivormi põhja küpsetuspaber ja suru küpsisemass põhja ja 2 cm kõrguselt ka servadesse. Aseta pooleks tunniks külmkappi.

2. Kalla tahenenud küpsisepõhjale keedetud kondenspiim ja raputa üle soolahelvestega.

3. Vahusta koor suhkruga ja tõsta koogile.

4. Kaunista soovi korral suhkrukaramelli tükkidega. Kõrveta pannil suhkur, kalla vedel suhkrumass küpsetuspaberile ja lõika jahtunud karamellist koogile tükikesed.



TULE OSALE RETSEPTIMÄNGUS JA SAAD VÕITA JÄÄTISEMASINA!

KOMMENTAARID

Siiri Kirikal 23.apr 2014 11:21
See on nii lihtne kook, et ei pea tegema ei üht ega teist. Kui koogile on kondenspiim täidiseks niristatud ja vahukoor peale tõstetud, saab seda kohe sööma hakata.
Elina 22.apr 2014 19:34
Kook tundub väga mõnus, aga kas kooki peab ka küpsetama või hoidma külmkapis, kui kondenspiim on sinna peale lisatud? :)
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga