Uudiskiri Instagram Facebook
 
Veel peolauale

Karamellised Dops mini-juustukoogid

Veel peolauale

Karamellised Dops mini-juustukoogid

Lia Virkus Väike küpsisekoogiraamat
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Väikesed juustukoogid tee valmis 3–4 tundi enne serveerimist. Neid võid valmistada nii väikestesse kohvitassidesse kui ka silikoonist muffinivormidesse, vormidega saab need hästi ka sügavkülma panna. Kui maiustajate hulgas pole väikesi lapsi, lisa natuke Vana Tallinna likööri, mis teeb maiused eriliselt hõrguks. Kogus 8 tükki.

üle 60 min

20 minutit + vähemalt 3 tundi kuni üle öö külmas või sügavkülmas

Retsept
portsjonile
210 g Mesikäpp Dops küpsised
2 dl Rõõsk koor 35%
200 g Maitsestamata toorjuust
190 g Keedetud kondenspiim
2 tl Vanillsuhkur
2 sl Vana Tallinna liköör (soovi korral)
KAUNISTAMISEKS
Marjad või granaatõunaseemned
1. Vahusta toasoe toorjuust keedetud kondenspiimaga. Lisa vahustatud koor ja vanillsuhkur (soovi korral ka Vana Tallinna liköör) ning sega kreemi hulka.

2. Tõsta iga muffinivormi (või kohvitassi) põhja Dops-küpsis ja laota peale toorjuustukreem. Vajuta peale teine Dopsküpsis ja tõmba noaga pealt ühtlaseks.

3. Hoia vähemalt 3 tundi kuni üle öö külmkapis või sügavkülmas.

4. Kohvitassiga on mugav serveerida otse külmkapist. Sügavkülmast võetud koogid kummuta kohe taldrikutele ja jäta 15–20 minutiks toatemperatuurile sulama. Kaunista granaatõunaseemnete, marjade või lilleõitega.

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes