Uudiskiri Instagram Facebook
 
Veel peolauale

Kihiline hapukoore-biskviitkook

Veel peolauale

Kihiline hapukoore-biskviitkook

Lia Virkus Võrratud koogid
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Kui ostad biskviitpõhjad poest, saad lemmikmoosi kasutades eriti kiirelt koogi kokku laduda. Tõsi, edasi võiks sel lasta üle öö külmas seista. Koogi teeb iseäranis maitsvaks enne serveerimist peale pandud šokolaadiglasuur. Kogus 15 lõiku.

üle 60 min

20 minutit + 2,5–12 tundi külmas

Retsept
400 g Kandilised biskviitpõhjad (Hagar)
KREEM
500 g Hapukoor
1 dl Suhkur
2 tl Vanillsuhkur
4 dl Hapu kirsimoos
GLASUUR
1 dl Rõõsk koor 35%
50 g Piimašokolaad
20 g Või
2 sl Mõru kakaopulber
KAUNISTAMISEKS
Värsked marjad
1. Tõmba kõikidelt biskviitidelt paber alt. Sega kreemi tarvis hapukoor suhkrutega. Laota pool kreemist esimesele, serveerimisalusele asetatud põhjale.

2. Tõsta peale teine biskviit, kata moosi ja kolmanda biskviidiga. Kata kook pealt ja külgedelt ülejäänud hapukoorekreemiga. Tõsta külma ning lase seal vähemalt 2 tundi, aga soovitatavalt üle öö seista.

3. Glasuuri jaoks kuumuta vahukoor potis keemiseni, lisa tükeldatud šokolaad, või ja kakaopulber. Sega, kuni saad ühtlase kreemja segu. Lase veidi jahtuda.

4. Kata kook glasuuriga ja pane pooleks tunniks külma tahkuma. Kaunista enne serveerimist marjadega.

Uued retseptid

Lavaššis küpsetatud kana

Kanaliha
Lavaššis küpsetatud kana