Uudiskiri Instagram Facebook
 
Veel peolauale

Imehea rabarberikook

Veel peolauale

Imehea rabarberikook

Lia Virkus Pereköögi kokaraamat 2
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Üks mahlane ja maitsev rabarberikook kevadeks! Kui koogist isu täis, võid rabarbereid ka sügavkülma panna, et muul ajal maiusega kevadetunnet tekitada.

üle 60 min

Retsept
PÕHI
5 tk Muna
4 sl Suhkur
4 sl Nisujahu
VAHEKIHT
5 tk Munakollane
400 g Hapukoor
5 sl Suhkur
1 sl Tärklis
500 g Rabarber
KATE
5 tk Munavalge
4 sl Suhkur
1. Vahusta põhja jaoks munakollased suhkruga ja eraldi munavalged, sega vahud kokku. Sõelu hulka jahu ning sega läbi. Tõsta tainas võiga määritud kõrgete äärtega ahjuvormi (nt 35 x 22 cm). Küpseta ahjus 200° juures 15 minutit.2. Sega samal ajal vahekihi munakollased hapukoore, suhkru ja tärklisega. Tükelda rabarberid ja kalla peale hapukoorekaste, sega ühtlaseks.3. Võta pruunistunud põhi ahjust, laota rabarberisegu peale ning küpseta veel 10–15 minutit.4. Vahusta katte tarvis viis allesjäänud munavalget suhkruga.5. Kui rabarberikaste on koogi peal kalgendunud, võta kook ahjust välja ja kata munavalgevahuga. Küpseta 10 minutit, kuni vaht on pruunikas. Tõsta jahtuma.

KOMMENTAARID

külli 19.juuni 2018 19:59
Minule see kook ei meeldinud. Ei saaks öelda, et midagi untsu läks, aga kuidagi munamaitseline, vähe magus ja nätske. Keegi siin kirjutas, et see on ainus rabarberikook, mida ta mees on nõus sööma, mis üllatab mind väga, sest minuarust on pea kõik muud retseptid paremad olnud, mida katsetanud olen.
külli 19.juuni 2018 19:51
Minule see kook ei meeldinud. Ei saaks öelda, et midagi untsu läks, aga kuidagi munamaitseline, vähe magus ja nätske. Keegi siin kirjutas, et see on ainus rabarberikook, mida ta mees on nõus sööma, mis üllatab mind väga, sest minuarust on pea kõik muud retseptid paremad olnud, mida katsetanud olen.
külli 19.juuni 2018 19:49
Minule see kook ei meeldinud. Ei saaks öelda, et midagi untsu läks, aga kuidagi munamaitseline, vähe magus ja nätske. Keegi siin kirjutas, et see on ainus rabarberikook, mida ta mees on nõus sööma, mis üllatab mind väga, sest minuarust on pea kõik muud retseptid paremad olnud, mida katsetanud olen.
Mare 16.juuni 2018 21:33
Kook on hea, kui keskmine osa kipub kellelgi vedelaks jääma, siis võib rohkem tärklist lisada või natuke kauem ahjus hoida, kallerdub kenasti ära. Munamaitse vähendamiseks võib lisada vanilje suhkrut või tsipa kaneeli. Retsept on hea ja lihtne teha ning vajadusel saab asju oma maitse järgi lisada või vähemaks võtta.
Kook 10.juuni 2018 10:31
See ei ole üldse hea kook. Muna maitsega, aga pole imestada, kui põhi on pmst ainult muna.
Krista 27.mai 2018 20:56
Ei mingit "seene maitset"..kook on aus,vedel eo ole.Ainult see kattekiht,oli nii kleepuv..kärbes lendas sinna peale,jäi kinni,võtsin kärbse ja ei saanud teda enam sõrme küljest lahti,nii kleepuv oli. :) Kui seal oleks pidanud bezee kate olema,siis oli suhkurt vähe...või oli katet liiga palju..
Jan 18.mai 2018 22:41
Tere! Sama lugu. Seene maitse domineerib. Ootan soovitusi!
Erik 18.mai 2018 22:39
Panin küll rabarbereid, aga ikka natuke seene maitsega, mis ma valesti tegin?
Liia 11.mai 2018 17:46
Keskmisele osale tuleb lisada 3 spl jahu ja 2 spl tärklist kui on pakk 500 g hapukoort, 5 munakollast ja rabarberitükid suhkrut ka 5 spl 20 minti küpseb ka see osa 200 kraadiga helepruuniks. Siis besee kiht peale. Põhja panen 5:5:5 ja munavalge eraldi vahtu. Muretaigna põhja peal on ka hea, millesse võib lisada ka kaerahelbeid pooleks jahu kogusega.
Laura 06.aug 2017 15:28
Imehea tuli. Väikese laiskuse tõttu tegin põhja plaadikoogi pulbrist. Muidu retsepti järgi. Mmm... Ideaalne.
Siiri Kirikal 26.juuni 2017 07:24
Ilmselt oli ahi pigem veidi jahe ja niiske. KUi beseekattega koogi uuesti ahju panete, siis tasub olla kannatlik ja ahju ust ka vahepeal mitte praotada. Nii saate krõbeda kooriku. Nätskeks muutub ka koogikate seismisega.
Redone 21.juuni 2017 18:15
Mul muutus munavalgekate nahkjaks, kas see tähendab, et ahi oli liiga kuum või külm või oli kaua ahjus või mis? Muidu Ok kook, järgmine kord panen rohkem rabarberit, sest vahekiht oli selle koogi parim osa.
Ketu 05.juuli 2016 15:06
Kook on maitsev, kuigi vajub ka mul mõne aja pärast kokku. Põhja katsun edaspidi vähem küpsetada, äkki ei jää siis kuiv. Keskmisel osal vahustan kollased ära, siis küpseb kenasti. Hoolimata välimusest, on ta hea ja ainuke rabarberikook, mis mehele maitseb.
Marge 09.juuni 2016 18:17
Imehea kook. Tervele perele väga maitses.
Eeeh 03.juuni 2016 22:39
Midagi on juhendis puudu, kuna kook vajub peale ahjust võtmist kohe lössi ja ei ole üldse meeldiv. Kas ei tohi kohe ahjust välja võtta vöi kui vahtu peab munad ajama vöi mis ...
Lille 15.mai 2016 09:24
Õnnestus küll ja teen kindlasti veel. Lugedes eelnevaid kommentaare siis lisasin suhkurt ja tärklist.
Reet N. 21.märts 2016 16:45
Vabandan,et topelt kommentar tuli. :) Meie poes kahjuks veel pole . seega pean veel kannatama :-D
Siiri Kirikal 21.märts 2016 09:29
Külmutatud rabarberiga jääb vahekiht väga õhuke ja kokkuvajaunud... Mõnes poes on rabarberid juba olemas ja need tõesti ajavad isu peale. Soovitaks ikka värsket vart.
Reet N. 19.märts 2016 10:18
Tere. Selline kysimus,et kas kook jääks külmutatud rabarberitest ka hea? Olen seda kooki teinud iga hooaeg kui rabarber kasvab aga seekord ei jõua ära oodatagi ,sest see kook on üks lemmikuim.. :)
Röstsai 28.veeb 2016 12:50
Kõigi ees, kel välja ei tulnud, tahan eputada - minu kook tuli suurepärane! :) Head uuesti proovimist ja isu! :)
Sandra2 26.juuni 2015 18:50
Mul sama lugu, et kook jäi täiesti vedel:S Kahju, tundub väga maitsev!
Siiri Kirikal 25.juuni 2015 09:35
Teie ahi tundub olema eriti äkiline :) Soovitan seega lisada vahekihi segusse 1 sl tärklist lisaks.
jane 15.juuni 2015 18:11
Koogipôhi tuli kuiv kuigi 9 min oli ainult ahjus. Vahekiht on vesine ja toores. Imelik retsept küll.
Siiri Kirikal 15.juuni 2015 09:42
Kartulijahu asemel võite kasutada ka maisitärklist. Seda peaks piiri taga igal pool olema :)
Matis 14.juuni 2015 09:25
Söödi ja kiideti. Munavalged lasin tihedaks vahuks ja panin lusikaga peale, kena mügarlik välimus. Ca kaks tundi peale ahjust võtmist hakkas vajuma.
12
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Pirukad ja pitsad
Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga