Uudiskiri Instagram Facebook
 
Veel peolauale

Suvikõrvitsa-šokolaadiruudud Kreeka pähklitega

Veel peolauale

Suvikõrvitsa-šokolaadiruudud Kreeka pähklitega

Lia Virkus Eesti Naine
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Maitsev ja mahlane šokolaadikook, kus suvikõrvitsat küll näha ega tunda pole. Suus sulav apelsinimekiga toorjuustu-šokolaadiglasuur aitab koogil säilida mitu päeva mahlasena.
Retsept
200 g Või
200 g Tume šokolaad
3 tk Muna
4 dl Suhkur
350 g Suvikõrvits (riivitud)
2 sl Tsitruseliköör
130 g Kreeka pähklid
1.5 dl Nisujahu
ŠOKOLAADIGLASUUR
100 g Tume šokolaad
0.5 dl Kange kohvi
50 g Või (toasoe)
150 g Maitsestamata toorjuust
1 dl Tuhksuhkur
0.5 tk Riivitud apeslini koor
1. Sulata või, tõsta pliidilt. Lisa hakitud šokolaad ja sega sulatades.

2. Vahusta munad suhkruga kohevaks vahuks, lisa hulka sulavõi-šokolaadisegu.

3. Sega hulka ka riivitud suvikõrvits, liköör ja purustatud pähklid. Lõpuks lisa jahu.

4. Sega ühtlaseks ja kalla küpsetuspaberiga vooderdatud väiksemale ahjupannile (u 25 x 35 cm).

5. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 20–25 minutit, sissetorgatud tikk peaks jääma kuivaks. Lase jahtuda.

6. Glasuuri jaoks sulata šokolaad kuumas kohvis.

7. Vahusta toasoe või, toorjuust, tuhksuhkur ja riivitud apelsinikoor.

8. Sega esmalt lusikatäis või-toorjuustusegu šokolaadi-kohvikastmesse ja sega siis šokolaadikaste või-toorjuustuvahu hulka.

9. Laota koogile ja lase tahkuda. Kaunista ja lõika ruutudeks.

KOMMENTAARID

Kati 17.aug 2014 20:34
nii... Kahtlesin enne koogi tegu et järsku keeran jälle käki kokku- ikkagi suvikõrvits sees- kas ikka on hea... Tegemise ajal ei teadnud ka kas läheb prügikasti või on lootust, isegi kreemi tegemisel oli selline kahtlane tunne.... Aga kui valmis sai ja oli külmas seisnud siis ta oli lihtsalt niiiiiii hea ja sokolaadine et lihtsalt võimatu oli enne söömist järgi jätta enne kui otsa sai.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes