Uudiskiri Instagram Facebook
 
Veel peolauale

Karamelliruudud põldmarjadega

Veel peolauale

Karamelliruudud põldmarjadega

Lia Virkus Võrratud koogid
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Pirakas karamellimaitseline plaadikook, millest jätkub suurele seltskonnale. Säilib külmas 4–5 päeva.

üle 60 min

Valmistusaeg: 30 minutit + 35 minutit ahjus

Retsept
portsjonile
PÕHI
200 g Sulatatud või
9 dl Täisterakaerahelbed
6 sl Nisujahu
3 tl Küpsetuspulber
2 dl Suhkur
4 tl Vanillsuhkur
6 sl Siirup
KARAMELLKASTE
4 dl Rõõsk koor 35%
4 dl Fariinsuhkur
100 g Või
KAUNISTUSEKS
Hapukad marjad, nt põldmarjad või vaarikad
1. Sega kaerahelbed, jahu, küpsetuspulber ja suhkrud.

2. Sega kuivained sulatatud või ja seejärel siirupiga.

3. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ning laota sellele tainas.

4. Küpseta 175kraadises ahjus 15 minutit. Lase jahtuda.

5. Katte tarvis sega paksupõhjalises potis vahukoor ja fariinsuhkur, keeda pidevalt segades väiksel tulel 20 minutit.

6. Karamellkate on valmis, kui tilgutad seda külma vette ja tilk tahkub.

7. Lisa karamellile või ja sulata segades. Laota kate jahtunud põhjale ning lase koogil külmas jahtuda. Kaunista enne serveerimist marjadega.

Märksõnad

karamelliruudud

Uued retseptid

Pardi-ja sea rillette

Pidu
Pardi-ja sea rillette