Uudiskiri Instagram Facebook
 
Veel peolauale

Vanaema hanepraad

Veel peolauale

Vanaema hanepraad

Lia Virkus Pereköögi kokaraamat 2
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Maal kasvatati vanasti jõuludeks ise hani. Nüüd tuleb seda harva ette, ent hanepraadi saab ikka teha – tuleb vaid osta mõnest suuremast poest külmutatud lind ja panna ta paar päeva varem külmkappi sulama.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
1 tk Sidrun
1.5 spl Sool
0.5 tl Must pipar
1 tk Hani (u 3-4 kg)
750 g Hapud väikesed õunad (nt sibulõunad)
1. Pese ja kuivata hani, hõõru seest ja väljast pooliku sidruniga. Puista üle soola-pipraseguga.

2. Täida õuntega. Seo nööriga tiivad ja koivad keha külge. Tõsta lind ahjuplaadile, rind üleval.

3.  Küpseta 200° juures kuldpruuniks, kastes hane aeg-ajalt pannile nõrgunud rasvaga.

4. Tavaliselt kulub küpsemiseks 1 tund kilo liha kohta. Küpsust saab kontrollida noateraga – kui lõikekohast väljavoolav vedelik pole enam punakas, on praad valmis.

5. Eemalda küpsemise ajal osa rasva pannilt (sellega saad hiljem valmistada ahjukartuleid).

6. Kastmeks kasuta pannileent, millele võid lisada veidi rõõska koort.

Uued retseptid

Pardi-ja sea rillette

Pidu
Pardi-ja sea rillette