Uudiskiri Instagram Facebook
 
Veel peolauale

Kõrvitsapesto brioche'iga

Veel peolauale

Kõrvitsapesto brioche'iga

Maia Smõslova Värvid toidus
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Arno Mikkor

40-60 min

Retsept
KÕRVITSAPESTO
350 g Keedetud ja nõrutatud kõrvitsaviljaliha
145 ml Oliiviõli
60 g Röstitud soolased maapähklid
70 g Kõrvitsaseemned
10 g Sool
20 g Suhkrusiirup
2 spl Valge veini äädikas
10 g Küüslauk
100 g Värskelt riivitud parmesan
Must pipar (maitse järgi)
KÕRVITSAVINEGRETT
100 ml Valge veini äädikas
300 ml Rapsi- või viinamarjaseemneõli
1 spl Dijoni sinep
100 ml Kõrvitsapüree
Suhkur
Sool
Must pipar
BRIOCHE
500 g Nisujahu
25 g Pärm
25 ml Vesi
150 ml Piim
2 tk Muna
3 tk Munakollane
125 g Suhkur
0.5 tl Sool
250 g Või
1. Pane kõik pesto komponendid köögikombaini ja blenderda ühtlaseks massiks.

2. Mõõda kõik vinegreti komponendid anumasse ja surista sauseguriga ühtlaseks kreemjaks kastmeks.

3. Lahusta pärm leiges vees. Sega juurde umbes 1 dl jahu ja jäta sooja kohta seisma.

4. Vala ülejäänud jahu suurde kaussi. Lisa piim, suhkur, sool ja munad ning sega korralikult läbi. Vala hulka vee-pärmi-jahusegu ja sõtku juurde toapehme või. Kata kauss rätiga ja jäta tainas kerkima.

5. Kui tainas on kerkinud kahekordseks, vormi meelepärase kujuga sai või küpseta keeksivormis. Kui küpsetada vormis, lase tainal veel kahekordseks kerkida.

6. Määri soovi korral pealt munaga ja küpseta 190-kraadises ahjus 30-35 minutit.

7. Lõika brioche'ist parajad tükid ja rösti ahjus. Serveeri brioche'i kõrvitsapestoga. Kui soovid lisada eelroale pisut hapukust, paku juurde kõrvitsavinegretti.

Uued retseptid

Pardi-ja sea rillette

Pidu
Pardi-ja sea rillette