Uudiskiri Instagram Facebook
 
Veel peolauale

Kalapada rohekarpidega

Veel peolauale

Kalapada rohekarpidega

Lia Virkus Eesti Naine
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
See on põnev nädalalõpuroog, kus hõrguks lisandiks kookospiimaga keedetud kalakarris ka eksootilised rohekarbid. Kui viimaseid poest ei leia, saab ka nendeta hakkama. Serveeri kalapada koos metsiku riisiga.

20-40 min

Retsept
portsjonile
1.5 spl Karri
1 spl Õli
400 g Kookospiim
3 dl Kala- või köögiviljapuljong
1 tk Väike porru
1 tk Sidrunheinavars
200 g Lillkapsas
2 tl Nisujahu
2 spl Külm vesi
600 g Valge kalafilee võib ka külmutatud
20 tk Sügavkülmutatud rohekarp
100 g Brokoli
1. Kuumuta karrit keskmisel kuumusel malmist paja põhjas õlis segades minuti jagu. Lisa kookospiim ja puljong, kuumuta keemiseni kaane all.

2. Viiluta pestud porru, haki jämedalt sidrunhein. Tükelda lillkapsas ja brokoli väikesteks õisikuteks. Lisa kõik potti ja kuumuta taas keemiseni.

3. Sega vesi jahuga ja sega patta. Keeda väiksel kuumusel u 8 minutit, suurenda kuumust ja lisa tükeldatud kala ja karbid. Keeda 3 minutit, maitsesta vajadusel veel soola ja pipraga ning naudi kohe koos kuuma aurutatud metsiku riisiga.

Uued retseptid

Lavaššis küpsetatud kana

Kanaliha
Lavaššis küpsetatud kana