Uudiskiri Instagram Facebook
 
Veel peolauale

Kohupiima-muretainakook

Veel peolauale

Kohupiima-muretainakook

Angelica Udeküll Naised
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Daisy Lappard

40-60 min

Retsept
portsjonile
500 g Muretainas
500 g Magus kohupiim
1 tk Muna
1 spl Suhkur
2 spl Hapukoor
1 spl Kartulitärklis
0.5 tk Värskelt riivitud sidruni koor
1 tk Muna pintseldamiseks
1. Jaga muretainas kahte ossa – 350 grammi põhjaks ja 150 grammi katteks.

2. Klopi muna suhkruga kergelt lahti.

3. Sega kohupiima hulka muna, hapukoor, tärklis ja riivitud sidrunikoor.

4. Vooderda koogivorm muretainaga nii, et ka vormi ääred on tainaga kaetud.

5. Vala põhjale kohupiimamass.

6. Ülejäänud tainas (150 grammi) rulli õhukeseks ja lõika peenikesteks ribadeks.

7. Kata kohupiim pealt ribadega, neid üksteisega põimides.

8. Klopi lahti teine muna ja pintselda sellega tainaribad.

9. Küpseta kooki 200kraadises ahjus 35 minutit.

10. Enne serveerimist lase koogil n-ö maha rahuneda ehk taheneda.

HEA TEADA!
* Võid valmistada koogi ka ricotta’st.

* Kui kasutad maitsestamata, st mittemagusat kohupiima, suurenda suhkrukogust.

* Võid kasutada koogis ka rosinatega kohupiima või ise rosinaid lisada. 

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes