Uudiskiri Instagram Facebook
 
Veel peolauale

New Yorgi juustukook

Veel peolauale

New Yorgi juustukook

Pille Enden Kodukiri
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Minu esimene kokkupuude juustukoogiga oli 90-ndate algul New Yorgis – värskete maasikatega serveeritud kook oli oma õrnuses unustamatu maitseelamus. Siin ta on. Tööga alustades peaksid kõik täidise komponendid olema toatemperatuuril.

üle 60 min

30 minutit + 2 tundi 45 minutit ahjus + 8 tundi külmkapis

Retsept
portsjonile
PÕHI
150 g Digestive küpsised
85 g Sulatatud või
1 spl Suhkur
TÄIDIS
900 g Toorjuust
3 dl Suhkur
3 spl Nisujahu
Sool
2 tl Vanillsuhkur
1 tk Värskelt riivitud sidruni koor
2 tl Sidrunimahl
3 tk Muna
1 tk Munakollane
2 dl Hapukoor
KATE
2 dl Hapukoor
1 spl Suhkur
2 tl Sidrunimahl
1. Purusta küpsised, sega suhkru ja sulavõiga. Kata 23 cm lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga. Suru küpsisepuru vormi põhja. Küpseta 160-kraadises ahjus 10 minutit.

2. Võta ahjust ja lase täidise valmimise aja jahtuda. Tõsta ahju temperatuur 200 kraadini.

3. Mikserda toorjuust kreemjaks. Mikserdamist jätkates lisa esmalt suhkur, siis jahu ja sool. Mikserda edasi ja lisa ükshaaval munad ja munakollane, vanillsuhkur, sidrunikoor ja -mahl ning hapukoor.

4. Määri vormi ääred sulavõiga. Vala täidis vormi. Küpseta 10 minutit.

5. Alanda ahju kuumus 90 kraadile ja küpseta 25–30 minutit. Nii jääb kook keskelt kreemine. Kui soovid tahkemat tulemust, küpseta veidi kauem.

6. Lülita ahi välja, ava ahjuuks ja jäta kook 2 tunniks ahju. Sega hapukoor suhkur ja sidrunimahlaga ja määri koogile.

7. Kata kook fooliumiga ja pane vähemalt 8 tunniks külma.

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes