Uudiskiri Instagram Facebook
 
Veel peolauale

Kevadine talgukook rabarberite ja mustade ploomidega

Veel peolauale

Kevadine talgukook rabarberite ja mustade ploomidega

Tanel Ingi Oma Maitse
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Krõõt Tarkmeel

40-60 min

Retsept
PÕHI
100 g Toasoe või
0.8 dl Suhkur
3 tk Munakollane
2 dl Jahu
1 tl Küpsetuspulber
0.5 dl Hapukoor
TÄIDIS
2 tk Rabarberivars
100 g Kuivatatud mustad ploomid
Ingverijupp
0.7 dl Suhkur
0.5 dl Nisujahu
BESEE
3 tk Munavalge
1 dl Suhkur
1. Vahusta 100 g toasooja võid 0,8 dl suhkruga. Lisa kolm munakollast. Sega juurde 2 dl jahu ja 1 tl küpsetuspulbrit. Lisa segatud massile umbes 0,5 dl hapukoort ja sega.

2. Suru tainas koogivormi.

3. Täidiseks sega kokku paar seibidek lõigatud rabarberivart, väikesteks tükkideks lõigatud mustad ploomid ja peeneks hakitud ingverijuur. Lisa segule 0,7 dl suhkrut ja 0,5 dl jahu. Sega ja kalla tainapõhjale.

4. Küpseta 180-kraadises ahjus pool tundi.

5. Vahusta kolm munavalget kõvaks vahuks, lisa vähehaaval 1 dl suhkrut. Kata kook beseega ja küpseta 160 kraadi juures, kuni besee on kuldne.

Uued retseptid

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Pirukad ja pitsad
Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga