Uudiskiri Instagram Facebook
 
Veel peolauale

Austrid sidrunimajoneesis

Veel peolauale

Austrid sidrunimajoneesis

Toidutare Rootsi
PrindiSoovita sõbrale
Pidulik eelroog.
Retsept
portsjonile
12 tk Auster
1 tk Harilik sibul
1 dl Valge vein
12 tk Krevett
Valge pipar
Sidrunikoor
Petersell
KASTE
2 tk Munakollane
1 sl Sidrunimahl
1 tl Sinep
0.25 tl Sool
3 dl Oliiviõli
Sega keedetud munakollane, sidrunimahl, sinep ja sool. Lisa pidevalt segades vähehaaval õli. Haki sibul. Kontrolli, et austrid oleks värsked, puhasta karbid, loputa hästi külma veega. Pane koos peterselli, sibula ja veiniga keema. Keeda kuni karbid avanevad, maitsesta soola ja pipraga, raputa peale riivitud sidrunikoort. Koori krevetid. Tõsta austrid taldrikule, kaunista salatilehtede, koorimata krevettide, sidrunilõiguga. Sidrunimajonees serveeri eraldi kausis.
 

KOMMENTAARID

maverik 20.apr 2006 18:00
maitsestatakse vaid otse sidrunist pigistatud mahlaga - ning kohe luksti alla
maverik 20.apr 2006 17:59
no kui päris aus olla,siis delikatessina on auster päris keetmata, elus ning teeb hamba all veel "piiiks" kui sisse hammustad :)
Waster 03.dets 2005 22:23
no austritele küll ei tarvitse pipart-soola peale raputada, sest see hävitab nende õrna delikaatse maitse. keeduveini võiks lisada rohkesti tilli, peterselli, killuke küüslauku ja muid kättesaadavaid rohelisi
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Pirukad ja pitsad
Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga