Uudiskiri Instagram Facebook
 
Veel peolauale

Väikesed singipirukad riisi ja seentega

Veel peolauale

Väikesed singipirukad riisi ja seentega

Suur kokaraamat
PrindiSoovita sõbrale
Muretainapirukad singi-riisi-sibula-šampinjonitäidisega.

Tainas peab seisma külmkapis u 1 tund, ahjus tuleb küpsetada pirukaid u 20 minutit.

Retsept
TAINAS:
300 g nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
1/2 tl soola
100 g võid
5 sl hapukoort
1 muna
TÄIDIS:
250 g keedusinki
3 sl peeneks hakitud tilli
60 g keedetud riisi (20 g keetmata kujul)
1 sibul
1 sl võid
100 g metsashampinjone
soola
värskelt jahvatatud musta pipart
1 muna
2 sl piima
Sõelu jahu kaussi, sega juurde küpsetuspulber ja ülejäänud tainakomponendid. Haki noaga kõik läbi ning sõtku kätega elastseks tainaks. Paki tainas fooliumisse ja pane vähemalt 1 tunniks külmkappi. Lõika sink väikesteks kuubikuteks ning kalla koos tilli ja riisiga kaussi. Koori ja haki sibul, prae pannil võis pehmeks. Pese ja puhasta shampinjonid, haki peeneks ja kalla sibulate hulka. Kuumuta kõrgel kuumusel pidevalt segades, kuni vedelik on aurustunud. Lisa singile praetud sibul ja shampinjonid, maitsesta soola ja pipraga. Rulli tainas u 3 mm paksuselt lahti ja lõika klaasi abil u 10 cm läbimõõduga kettad. Tõsta igale kettale natuke täidist. Eralda munavalge munakollasest. Pintselda tainaservi munavalgega, voldi kettad pooleks kokku ja vajuta servad kahvliga kinni. Pane pirukad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Klopi munakollane piimaga lahti ja pintselda sellega taina pealispinda. Küpseta eelsoojendatud ahjus 200 kraadi juures u 20 minutit.

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes