Uudiskiri Instagram Facebook
 
Veel peolauale

Angerjas tarrendis õuna-kurgikastmega

Veel peolauale

Angerjas tarrendis õuna-kurgikastmega

Rootsi laud
PrindiSoovita sõbrale
Retsept
1 poolekilone angerjas
MARINAAD:
1,5-2 klaasi vett
4 tera pipart
3 tera vürtsi
noaotsaga suhkrut
maitse järgi soola
sidrunimahla või äädikat
ÕUNA-KURGIKASTE:
1 suur hapukas õun
1/2 sidruni mahl
2 marineeritud kurki
2 sl vahustatud koort
mädarõigast
soola
äädikat
3-4 sl oliivõli
Marinaadivedelikku keet koos pipra, vürtsi, suhkru ja soolaga kaanega kaetud nõus 10 minutit, maitsestada sidrunimahla või äädikaga üsnagi hapuks ja jahutada. Angerjas hõõruda jämeda soolaga liimist puhtaks, lõigata ära uimed, saba, pea ja eemaldada kaelaava kaudu sisikond. Kala pesta külma voolava veega, nõrutada. Angerjas lõigata 5-6 sm pikkusteks tükkideks, tõsta keedunõusse ja valada peale marinaad. Keeta õige tasasel tulel umbes 15 minutit. Jahtunud angerjatükid seada serveerimisvaagnale, valada peale kurnatud marinaad ja lasta külmas tarduda.
Angerja juurde, eriti aga suitsuangerjatarrendi juurde võiks teha õuna-kurgikastme. Kooritud õun tükeldada väikesteks kuubikuteks ja kohe, tumenemise vältimiseks, niisutada sidrunimahlaga. Segada väikeste kurgikuubikute, vahukoorega ja kaste maitsestada mädarõika, soola, äädikaga. Viimasena segada kastmesse jaokaupa oliiviõli. Enne serveerimist lasta külmas tarretuda.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kaalika-kruubisupp suitsulihaga

Argitoidud
Kaalika-kruubisupp suitsulihaga