Uudiskiri Instagram Facebook
 
Veel peolauale

Koorekreem karamelli all

Veel peolauale

Koorekreem karamelli all

Suur kokaraamat
PrindiSoovita sõbrale
Karamellitud ümbrisega koorekreem. 

üle 60 min

Retsept
100 g suhkrut
1/2 tl sidunimahla
250 ml piima
250 ml vahukoort
3 muna
3 munakollast
2-3 pakikest vanillsuhkrut
60 g suhkrut
Kuumuta pannil suhkrut koos 1 sl vee ja sidrunimahlaga, sega, kuni suhkur on lahustunud ja pruunistunud. Kalla kuum karamell sooja siledaseinalisse vormi ja kalluta igas suunas, et kõik kausiservad jääksid karamellised. Soojenda potis piim ja vahukoor, klopi sisse munad, munakollased, suhkur ja vanillsuhkur ning vala vormi. Kuumuta potis vesi kuni keemistemperatuurini, tõsta sinna karamellivorm ja jäta u 10 minutiks nõrgale tulele küpsema. Edasi küpseta karamellkreemi eelsoojendatud ahjus 175 kraadi juures (gaasipliidil 2.-3.jaotus) u 50 minutit. Jahuta kreem, löö vormist välja ja tõsta külmkappi jahtuma.

Märksõnad

karamellkreem

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga