Uudiskiri Instagram Facebook
 
Veel peolauale

Õlleamps ehk hakklihapallid ketšupi-sibulakastmes

Veel peolauale

Õlleamps ehk hakklihapallid ketšupi-sibulakastmes

Peeter Kard Ungari köök
PrindiSoovita sõbrale
Praetud vürtsikad hakklihapallid ketšupi-sibulakastmes. Sobiv suupiste õlle kõrvale.
Retsept
300 g taist sealiha
300 g taist veiseliha
praadimiseks taimeõli
pipart
25 g paprikapulbrit
20 g peenestatud köömneid
2 küüslauguküünt
1 sibul
3 dl ketšupit
soola
Sea- ja veiseliha lasta läbi hakkmasina, maitsestada soola, pipra, paprika, köömnete ja pressitud küüslauguga. Segada hoolikalt läbi ja vormida väikesed paraja suutäie ehk ampsu suurused pallid. Praadida kuumas õlis pruuniks. Valmis pallidesse torgata tikud ja asetada pallid vaagnale.
Peale valada hakitud sibulaga segatud ketšupit.
 

Märksõnad

peeterõlleampskard

KOMMENTAARID

köögi-krissu 17.veeb 2009 12:47
väga hea amps :) köömnete asemel kasutasin jahvatatud vürtskööment (küll mitte nii suures koguses kui retseptis näidatud - panin u 1/2 tl, aga maitset oli väga hästi tunda) ning järgmine kord panen küüslauku ka topelt!
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Pirukad ja pitsad
Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga