Uudiskiri Instagram Facebook
 
Veel peolauale

Äädikaräimed õlis

Veel peolauale

Äädikaräimed õlis

Targu talita
PrindiSoovita sõbrale
Äädikaräimed õlis. Kalasuupiste, mis viib keele alla.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
värske räim
Sibul
30% äädikas
taimeõli
Puhastatud räimed panna üheks ööks verisoola. 1 kg kalade kohta võtta 100 g (5 sl) jämedat soola. Kalad loputada külmas vees korralikult ja nõrutada. Sibul koorida ning viilutada. Äädikast ja veest valmistada lahus - 1 l vee kohta 2 sl äädikat. Siia võib segada ka maitseaineid (terapipart, vürtsi, loorberit), kuid saarlased teevad äädikaräimi ilma vürtsideta (tavaliselt ka ilma sibulata). Nõrgunud räimed laduda sibulaviiludega vaheldumisi klaas- või emailnõusse ja valada äädikalahusega üle. Panna jahedasse ning hoida mõni tund. Kalad sobivad nüüd niisamagi süüa, näiteks keedetud kartuli ja rukkileivaga. Võib aga kalad nõrutada, panna kaussi ning valada peale veidi head taimeõli. Kaussi raputada ja hoida veel mõni tund jahedas. Ja ongi valmis kalasuupiste, mis keele alla viib.

KOMMENTAARID

Mall 19.juuni 2012 11:06
Marinaadi tehakse ka:sool,suhkur,äädi-
kas võrdselt - igat 1 spl. 250 gr veele.seisab 1 ööpäev ja siis marinaad ära kallata,sibularattad vahele ja kerge äädika-õli marinaad peale.
fänn 03.veeb 2011 23:13
minu tõeline lemmik, ema õpetuse kohaselt lisan kalade vahele sibulatele lisaks ka keedetud porgandeid, see täiustab marinaadi
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Röstitud kanaliblikas karulaugumarinaadiga

Argitoidud
Röstitud kanaliblikas karulaugumarinaadiga