Uudiskiri Instagram Facebook
 
Veel peolauale

Aprikoositort emale

Tordivõistlusel osalenud retsept.
Põhi:
4 muna
1.5 dl suhkrut
0,5 dl jahu
0,75 dl kartulitärklist
0,75 dl kakaopulbrit
1,5 tl küpsetuspulbrit
Immutamiseks umbes 2 dl apelsinimahla

Täidis:
100 g tumedat shokolaadi
1 tl õli
1prk ( 200g) maitsestamata toorjuustu
1 dl suhkrut
2 tl vaniljesuhkrut
2 dl rõõska koort 35%

Kaunistuseks:
150 - 200 g aprikoosi või õunamarmelaadi
1 suur purk (800 g) aprikoosipoolikuid
3 - 4 kiivit ( murakaid maasikaid)
Tarretisesuhkurt

Vahusta toasoojad munad suhkruga 4 - 5min. Sega jahud omavahel ja sõlu munavahtu. Küpseta põhja 175ºC ahju allosas 30 -35 min. Sulata shokolaad teises nõus veevannil, lisades õli. Sega läbi. Vahusta koor. Vahusta toorjuust suhkur ja vannillsuhkur. Lisa toorjuustule ettevaatlikult segades sulanud shokolaad ja lõpuks sega juurde vahustatud koor.
Lõik põhi kaheks osaks. Immuta mahlaga ja määri täidis põhjale. Pane teine põhi peale. Määri tort pealt ja külgedelt marmelaadiga. Lõika persikud õhukesteks viiludeks ja säti tordile peale ja külgedele. keskele pane kiivilõigud ja veel mida ise tahad ! Lase tõmmata tordil mõned tunnid jahedas.

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga