Uudiskiri Instagram Facebook
 
Veel peolauale

Kartulipüreekorvikesed idamaise täidisega

Veel peolauale

Kartulipüreekorvikesed idamaise täidisega

Rudolf Visnapuu 100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Priit Palomets
Vormi kartulipüreest tordipritsi abil korvikesed. Korvikesi võib soojendada (kui täidis ja kartulipüree on külmad) ahjus, sel juhul määri neid enne pealt munaga. Serveeri soojalt või külmalt.
Retsept
portsjonile
5 tk kartul
1 dl piim
25 g või
sool
Must pipar
200 g *broilerifilee
2 tk (punane) Paprika
1 tk Porrulauk
150 g konservananassi tükid
2 tk Porgand
200 g magus kaste (nt Santa Maria või Uncle Bens)
praadimiseks õli
jahvatatud ingver
Broilerimaitseaine
sool
Must pipar
kaunistamiseks petersell
Keeda kooritud kartulid vähese soolaga maitsestatud vees pehmeks. Vahepeal lase piim kuumaks ja lisa võid, et see ära sulaks. Vala keeduvesi kartulitelt ära. Tee kartulid pudrunuiaga või köögikombainis püreeks. Kalla purustatud kartulitele vähehaaval hulka piim ja sega ühtlaseks massiks. Klopi kergelt ja maitsesta soola-pipraga. Vormi tordipritsi abil küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile korvikesed. Määri pealt ja seest lahtiklopitud munaga ning küpseta ahjus 200°C juures 15 minutit või kuni kuldkollase värvuseni. Valmista täidis. Lõika kõik köögiviljad ja filee peenikesteks ribadeks. Maitsesta fileetükid broilerimaitseaine ja jahvatatud ingveriga. Lisa 1 sl õli ja sega hästi läbi. Pane üheks tunniks külmikusse maitsestuma. Pane fileeribad tulisele pannile praadima. Kui broileriribad on kergelt praetud, lisa kõik köögiviljad ja prae kergelt läbi. Lisa ananassitükid koos vedelikuga ja magus kaste. Prae kõike umbes 5 minutit ning maitsesta soola ja pipraga. Tõsta täidis lusikaga kartulikorvikestesse, kaunista peterselliga. Korvikesi võib soojendada (kui täidis ja kartulipüree on külmad) ahjus, sel juhul määri neid enne pealt munaga. Serveeri soojalt või külmalt. Ühele sööjale saab antud kogustest 3-4 korvikest.

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes