Uudiskiri Instagram Facebook
 
Veel peolauale

Sidruni-juustukook

Veel peolauale

Sidruni-juustukook

PrindiSoovita sõbrale
Vabariigi aastapäev on pidupäev! Selle tähistamiseks võiksite oma perele valmistada midagi maitsvat ja natukene keerukamat. Ideaalselt sobib selleks sidruni-juustukook. Kooki süües on mõnus vaadata telerist kas Kristina suusasõitu või siis hiljem Vabariigi aastapäeva vastuvõttu.


Põhi:
250 g šokolaadi küpsiseid (näiteks Domino, Rocco)
50 g võid
Vajadusel kasuta põhja niisutamiseks 3 sl piima.

Täidis:
3 dl vett
2 dl suhkrut
3 muna
4 sl maisitärklist
1 dl sidrunimahla
2 tl sidrunikoort
50 g võid
4 lehte želatiini
½ dl likööri
200 g toorjuustu
2 dl vahukoort

Pealiskiht:
2 dl apelsinimahla
3 želatiinilehte

Kaunistamiseks:
vahukoort
šokolaadi
sidrunimelis-
si


1. Purusta küpsised ja sega sinna hulka sulatatud või. Pane paber 24cm Ø lahtikäivasse vormi ning suru segu põhjale. Pane segu külmikusse tahenema ning seniks valmista täidis. Vaata, et segu on piisavalt niiske!
2. Mõõda teraspotti vesi, suhkur, munad, maisitärklis ja sidrunimahl. Sega vaikselt ja kuumuta kuni kissell pakseneb. Vaata, et segu põhja ei kõrbe!
3. Lisa kissellile riivitud sidruni koor ja või.
4. Sega vaikselt ja jahuta.
5. Lisa jahtunud kissellile želatiin, liköör, toorjuust ja vahustatud vahukoor.
6. Lalla täidis vormi küpsispuru peale.
7. Lase seista järgmise päevani.
8. Valmista pealiskiht kui kook on piisavalt tardunud.
9. Sulata želatiin ja lisa see apelsini mahla hulka.
10. Kalla segu koogi peale ja lase tarduda.
11. Kui pealiskiht on hüübinud, eralda kook vormist.
12. Kaunista!

Märksõnad

sidruni-juustukook

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga