Uudiskiri Instagram Facebook
 
Veel peolauale

Kama-kohupiimatort

Veel peolauale

Kama-kohupiimatort

Angelica Udeküll Ajakiri Naised
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Daisy Lappard
Kohupiimatort eestipärase kamaaktsendiga.
Retsept
portsjonile
4 tk Muna
4 spl Suhkur
2 sl Kartulitärklis
2 sl Kamajahu
1 tl Küpsetuspulber
4 cl Maasikaliköör
MUSTIKAPÜREE
1 kl Mustikad
2 sl Suhkur
KOHUPIIM
400 g kohupiimapasta
2 sl Suhkur
1 tl Vanillsuhkur
PEALMINE KIHT
2 viilu Must leib
2 tl Demerara suhkur
0.5 tl Kaneel (jahvatatud)
2 tl Või
Valmista esmalt tordipõhi. Selleks vahusta munad suhkruga ja sega omavahel kokku kuivained. Ühenda ettevaatlikult munad ja kuivainete segu. Kuumuta ahi ja küpseta tordipõhja 15 minutit 190 kraadi juures. Lase põhjal ahjus vaikselt maha jahtuda. Jahtunud tordipõhi lõika pooleks. Sega omavahel kohupiimapasta ja suhkur. Alumine kiht määri kokku mustikapüreega. Selleks purusta klaas mustikaid ja sega need suhkruga.
Määri põhjakihi peale kohupiimapasta. Pealmine kiht immuta maasikalikööriga ja määri peale kohupiimapasta.
Pealmise kihi peale valmista suhkru ja kaneeliga leivakrutoonid (vt kamakreemi retsepti). Peenesta krõbedad krutoonid saumikseriga ja raputa läbi sõela tordi peale. Kõige peale puista värskeid mustikaid. Leivakrutoonide asemel võid peale valmistada ka karamelliseeritud kama. Selleks pruunista pannil või ja selle sees kama. Jälgi, et kama karamelliseerides ei tekiks liiga suured tükid, sest need on hamba all liiga kõvad. Vajadusel võid neid veidi ka saumikseriga peenestada.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kaalika-kruubisupp suitsulihaga

Argitoidud
Kaalika-kruubisupp suitsulihaga