Uudiskiri Instagram Facebook
 
Pudrud

Kahe kartuli puder

Kokasaate "Nigella retseptid: lohutavad toidud" retsept

üle 60 min

Ettevalmistusaeg: 30 min Ooteaeg: 30 min Valmistusaeg: 1 t 30 min

Retsept
portsjonile
2 kg Bataat ehk maguskartul
2.5 kg Kartul
125 ml Oliiviõli
1 tl Muskaatpähkel (jahvatatud)
sool, pipar
Eelkuumuta ahi 210 kraadini.
Paki bataadid ükshaaval lõdvalt fooliumisse ja küpseta ahjus 1,5 tundi või kuni kartulid on läbi küpsenud. Jäta fooliumis kartulid jahtuma.
Samal ajal koori ja haki harilikud kartulid ning keeda soolases vees pehmeks, kurna ja tambi puruks.
Ava maguskartulitega pakikesed purukstambitud kartulite kohal, et saada kätte kartulitest eraldunud mahl. Koori bataadid ära, hoides neid ikka teiste kartulite kohal, ja lisa siis teiste kartulite juurde.
Lisa õli ja muskaat ning sega kartuleid korralikult puulusikaga, lisades maitse järgi soola ja pipart. Serveeri kohe.

KOMMENTAARID

Anne 13.jaan 2013 15:56
Juurvilju EI KEEDETA soolvees! Soolal on omadus tõmmata välja juurviljast kaaliumi ja teisi mineraale. Lihtne füüsika! Lausa kuritegelik on levitada sellist kahjulikku väärteadmist! Keede-
takse ikka magedas vees ja peale keetmist maitsestatkse soola ja pipraga või mida iganes soovitakse lisada. Muidugi on parim aurutamine!
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Röstitud kanaliblikas karulaugumarinaadiga

Argitoidud
Röstitud kanaliblikas karulaugumarinaadiga