Pudrud

Köömnetega mulgipuder

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Oma Maitse retseptiraamat Autor: Maru
Mõnusalt maitserikas variant tavalisest mulgipudrust.
Valmistusaeg: 20-40 min

+ 12 tundi kruupide leotamiseks

Kogus: 4 portsjonit
1. Leota kruupe – mida kauem, seda pehmemaks nad muutuvad ning seda kiiremini ka keevad. 12 tundi on paras aeg, et kruup oleks pudruks valmis, ent piisab ka poole väiksemast ajast.
2. Koori kartulid ja lõika suurteks kuubikuteks. Kuumuta paksupõhjalises potis või ning prae hakitud küüslauk kuldseks. Enne kui küüslauk jõuab pruuniks minna, lisa kartulikuubikud, keeruta kuumas võis ning vala peale nii palju keeva vett, et see kartulid kataks. Tõsta kartulitele leotatud kruubid, keera tuli madalamaks ning kata pott kaanega. Ära kartuleid ega kruupe vahepeal mingil juhul sega! Lase potil pliidil podiseda või tõsta kuuma ahju küpsema.
3. Keeda, kuni kartul on pehmemast pehmem. Lisa riivitud porgand, mis lisaks heale maitsele annab ilusat värvi. Puista hulka köömned ning maitse järgi soola ja pipart. Võta kaas pealt, sega läbi ning lase üleliigsel veel aurustuda. Passi peale, et kruup põhja ei hakkaks, sega pidevalt. Serveeri võis kuldseks praetud sibularõngaste ja soolalihakuubikutega.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Ille 19.dets 2012 21:39
Sool tuleb ikka kohe panna, muidu on ta väga maitsetu!
1