Uudiskiri Instagram Facebook
 
Pudrud

Köömnetega mulgipuder

Pudrud

Köömnetega mulgipuder

Maru Oma Maitse retseptiraamat
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Siim Vahur
Mõnusalt maitserikas variant tavalisest mulgipudrust.

20-40 min

+ 12 tundi kruupide leotamiseks

Retsept
portsjonile
2 dl Odrakruup
800 g Kartul
3 spl Või
2 väikest küünt Küüslauk
Sool
Must pipar
1.5 dl Porgand (riivitud)
1 tl Köömen
Roheline sibul
100 g Soolaliha
1. Leota kruupe – mida kauem, seda pehmemaks nad muutuvad ning seda kiiremini ka keevad. 12 tundi on paras aeg, et kruup oleks pudruks valmis, ent piisab ka poole väiksemast ajast.
2. Koori kartulid ja lõika suurteks kuubikuteks. Kuumuta paksupõhjalises potis või ning prae hakitud küüslauk kuldseks. Enne kui küüslauk jõuab pruuniks minna, lisa kartulikuubikud, keeruta kuumas võis ning vala peale nii palju keeva vett, et see kartulid kataks. Tõsta kartulitele leotatud kruubid, keera tuli madalamaks ning kata pott kaanega. Ära kartuleid ega kruupe vahepeal mingil juhul sega! Lase potil pliidil podiseda või tõsta kuuma ahju küpsema.
3. Keeda, kuni kartul on pehmemast pehmem. Lisa riivitud porgand, mis lisaks heale maitsele annab ilusat värvi. Puista hulka köömned ning maitse järgi soola ja pipart. Võta kaas pealt, sega läbi ning lase üleliigsel veel aurustuda. Passi peale, et kruup põhja ei hakkaks, sega pidevalt. Serveeri võis kuldseks praetud sibularõngaste ja soolalihakuubikutega.

KOMMENTAARID

Ille 19.dets 2012 21:39
Sool tuleb ikka kohe panna, muidu on ta väga maitsetu!
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool