Uudiskiri Instagram Facebook
 
Pudrud

Ris à la Malta

Pudrud

Ris à la Malta

Gea Melin Pere ja Kodu
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Hele-Mai Almaa
Ma ei tea, miks seda nimetatakse Malta riisiks, aga legend ütleb, et roa algne nimi oli prantsuse keeles Riz à l’amande. Seda riisist, vahukoorest, mandlitest ja vanillist koosnevat rooga serveeritakse kirsikastmega. Rootsi Ris à la Malta on roa lihtsustatud variant.
Gluteenivaba
Retsept
portsjonile
2 dl Pudruriis
4 dl Vesi
0.5 tl Sool
1 l Piim
2 dl Rõõsk koor 35%
0.5 dl Tuhksuhkur
Vanill
2 tk Mahlane apelsin või mandariin (võib asendada värskete marjadega, soovi korral natukese suhkruga segatult)
1. Lase vesi keema, lisa sool ja riis ning keeda putru kaane all 10 minutit. Lisa piim, lase vähesel kuumusel 45 minutit kaane all haududa. Jahuta puder täielikult. Vahusta koor – mida paksemaks ja tihedamaks, seda parem.

2. Sega kokku riis ja vahukoor, lisa tuhksuhkur ja pisut vanilli. Vahetult enne serveerimist pane hulka apelsini- või mandariinitükid (või marjad).

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Hurmaasalat metspähklitega

Värsked salatid
Hurmaasalat metspähklitega