Uudiskiri Instagram Facebook
 
Aasia

Ingverisukaad ja kurgujook

Aasia

Ingverisukaad ja kurgujook

Kaie Mei Oma Maitse
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Artur Sadovski
Selleks, et sukaad poleks põletav, tuleb ingveritükke eelnevalt keeta. Ära keeduvett minema viska, vaid kasuta näiteks tee maitsestamiseks.

40-60 min

Retsept
portsjonile
450 g Ingver
Vesi
5 dl Suhkur
Koori ingver ja tükelda 5 mm paksusteks kuubikuteks. Seejärel aseta külma vette ning kuumuta keemiseni. Alanda kuumus mõõdukaks ning keeda 20 minutit. Kurna, aga jäta vürtsikas vesi tee maitsestamiseks. Mõõda ingverikuubikute maht ja tõsta kõik potti tagasi. Lisa ingverikuubikutega sama kogus suhkrut ning kuumuta segades siirupi tekkimiseni. Keeda mõõdukas kuumuses, kuni ligi pool vedelikust on ära auranud, ning tõsta siis steriliseeritud purki. Kaaneta ja säilita õhukindlalt. Säilib külmikus kuni kuus kuud. Kasuta küpsiste, keekside või tee maitsestamiseks.

HEA IDEE:
Kurgujook
Tõsta teeklaasi väike salveioks, vala peale kuum vesi. Lisa 1 sl ingverisiirupit või 2 sl ingverikeeduvett ja 1 sl mett.

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes