Rahvusköögid  » Aasia

Ingverisukaad ja kurgujook

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Oma Maitse Autor: Kaie Mei
Selleks, et sukaad poleks põletav, tuleb ingveritükke eelnevalt keeta. Ära keeduvett minema viska, vaid kasuta näiteks tee maitsestamiseks.
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 1 portsjon
Koori ingver ja tükelda 5 mm paksusteks kuubikuteks. Seejärel aseta külma vette ning kuumuta keemiseni. Alanda kuumus mõõdukaks ning keeda 20 minutit. Kurna, aga jäta vürtsikas vesi tee maitsestamiseks. Mõõda ingverikuubikute maht ja tõsta kõik potti tagasi. Lisa ingverikuubikutega sama kogus suhkrut ning kuumuta segades siirupi tekkimiseni. Keeda mõõdukas kuumuses, kuni ligi pool vedelikust on ära auranud, ning tõsta siis steriliseeritud purki. Kaaneta ja säilita õhukindlalt. Säilib külmikus kuni kuus kuud. Kasuta küpsiste, keekside või tee maitsestamiseks.

HEA IDEE:
Kurgujook
Tõsta teeklaasi väike salveioks, vala peale kuum vesi. Lisa 1 sl ingverisiirupit või 2 sl ingverikeeduvett ja 1 sl mett.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa