Rahvusköögid  » Aasia

Seitan

Keskmine hinne: 3.82 Allikas: Pere ja Kodu Autor: Sandra Vungi
Seitan ehk nisuliha on Aasias populaarne lihaasendaja, kuna see on maitsev ja proteiinirikas (seda saadaksegi nisujahu proteiini sisaldavast osast). Ka Eestis võib seda edukalt koduste vahenditega teha, ja kuigi algul võib see tunduda tõelise mässamisena, on lõpptulemus vaeva väärt! Ühe seitaniteo tulemusel saab valmistada ühe toidu, näiteks kastme, strooganovi, pajaroa, grillvardad või burgerid.
Valmistusaeg: üle 60 min
1. Võta suurem kauss, pane sinna nisujahu ja sool ning sega läbi. Lisa vesi, sega ühtlaseks tainaks ja vormi pätsiks. Mässi see toidukilesse ja jäta 30 minutiks toatemperatuurile seisma. Seejärel võta kauss ning pane kilest eemaldatud pätsike selle sisse. Lisa vett ja hakka tainapätsi pesema. Vesi muutub algul piimjaks ja läbipaistmatuks. Loputa seni, kuni tärklis on jahust eraldunud, vesi on läbipaistvam ja tainapätsist on järele jäänud väike elastne pallike (tavaliselt läheb mul selleks 3 kausitäit vett ja umbes 15 minutit).
2. Edasi lõika pallikesest sellised tükid, nagu toidus kasutada soovid, ja pane potti keema. Seitan on valmis, kui tükid on pinnale tõusnud. Kurna seitanitükid. Edasi võid neid näiteks marineerida, grillida, praadida või frittida.

Seitani-strooganov
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Murelik Kodanik 25.juuni 2016 23:18
Puhas gluteen jääb alles nii
1