Uudiskiri Instagram Facebook
 
Ameerika

Mississippi mudakook valge šokolaadi vahuga

Ameerika

Mississippi mudakook valge šokolaadi vahuga

Eva Palu Tordid ja koogid nagu ehtsas pagariäris
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Eva Palu
Ameerikast pärinev õhuline ja kreemjas šokolaadikook, millele on siinse versioonis lisatud vahune ja pisut hapukas valge šokolaadi kiht. Kogus 12 lõiku.

üle 60 min

+ 12 tundi külmikus tahenemiseks

Retsept
200 g Brownie' d
TÄIDIS
200 g Tume šokolaad (tükeldatud)
200 g Või
4 tk Muna (suur)
1.5 dl Suhkur
2 dl Rõõsk koor 35%
VALGE ŠOKOLAADI VAHT
Granadillipüree või
0.5 dl Laimimahl
1 tk Munakollane
2 sl Suhkur
100 g Valge šokolaad (tükeldatud)
2 dl Rõõsk koor 35%
KATE
2 dl Rõõsk koor 35%
0.5 dl Suhkur
50 g Piimašokolaad
Tükelda brownie’d ja purusta köögikombainis peeneks. Suru lusikaseljaga 20 cm läbimõõduga koogivormi põhja.
Sulata või, lisa šokolaad ja sega ühtlaseks massiks. Vahusta mikseriga munad ja suhkur. Alanda mikseri kiirust, lisa koor ja mikserda kergelt läbi. Sega saadud mass šokolaadi-võiseguga. Vala brownie- põhjale ja küpseta 180-kraadises ahjus umbes 45 minutit. Jahuta täielikult. Tasanda jahtunud kook pealt noaga siledaks ja pane tagasi küpsetusvormi.
Valge šokolaadi vahu tegemiseks pane šokolaad kuumaveevannile sulama. Sega munakollane suhkru ja granadillipüreega ning kuumuta keskmisel kuumusel ja pidevalt segades umbes 85 kraadini, kuni segu hakkab paksenema. Suru mass läbi sõela valge šokolaadi hulka ja sega, kuni šokolaad on täielikult sulanud. Vahusta koor ja sega ettevaatlikult šokolaadi-munamassi hulka. Kalla saadud vaht vormi tumedale šokolaadikoogile ja pane vähemalt kolmeks tunniks külmkappi tahenema.
Vahepeal valmista šokolaadilaastud. Selleks sulata piimašokolaad kuumaveevanni kohal ning määri spaatli või noaselja abil õhukese kihina tugevale pinnale (näiteks ahjuplaadi põhi, marmorist lõikelaud vms) ja jäta jahedasse kohta tahenema. Kui šokolaad on tahenenud, aga veel töödeldav, lükka šokolaadikihti endast noaga eemale, nii et tekiksid krussis laastud. Aseta külmkappi tahenema.
Vahusta koor suhkruga ja tõsta koogile. Kaunista šokolaadilaastudega.

HEA TEADA!
* Brownie-põhja võid asendada ka juustukoogiküpsiste ja šokolaadi seguga (sulata 30 g tumedat šokolaadi ja sega 100 g purustatud küpsistega).
* Laastud šokolaadist võid teha ka aedviljakoorijaga šokolaaditahvlit „koorides”.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes