Rahvusköögid  » Ameerika

Maapähklivõiküpsised

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Pere ja Kodu Autor: Mari-Liis Ilover
Kogus 20 tükki.
Valmistusaeg: 20-40 min
1. Hõõru või ja suhkur heledaks kreemiks. Lisa muna ja vanilliekstrakt, sega hoolsalt läbi. Sega omavahel nisujahu, küpsetuspulber ja sooda, lisa tainasse. Viimasena sega õrnalt hulka maapähklivõi (mida vähem
segamist, seda muredamad küpsised).

2. Veereta käte vahel 20 pallikest, tõsta kahele ahjuplaadile nii, et pallikeste vahele jääks parajalt ruumi. Vajuta kahvliga lamedaks, kahvel jätab küpsistele ka ilusad triibud. Küpseta 180 kraadi juures umbes 15 minutit, kuni küpsised on saanud kuldse tooni. Võivad ahjust võttes tunduda pehmed, aga ära muretse, jahtudes see pehmus kaob. Jahuta (ahju)restil.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Redone 28.okt 2017 09:26
veel vähem suhkrut (125 g) ja veel pisut rohkem jahu, siis saavad küpsised, mis püsivad koos kah.
Redone 23.jaan 2016 21:52
Natuke vähem rasvased ja vähem pudedad, aga ikka head: 80g võid, 150g pruuni suhkrut, 200 g nisujahu 150-200 g maapähklivõid. Muu sama.
Redone 30.jaan 2014 21:39
Üsna rasvased ja üsna muredad, nii et ettevaatust käitlemisel, aga väga maitsvad!
1