Rahvusköögid  » Ameerika

Punane samet ehk peedikook

Keskmine hinne: 3.36 Allikas: Kodukiri Autor: Pille Enden
Red velvet on klassikaline kihiline peedikook Ameerikast. Peedilt saabki kook oma punaka värvuse ja mahlasuse.
Valmistusaeg: üle 60 min

40 minutit + 40–45 minutit ahjus

Kogus: 10 portsjonit
1. Koori peedid ja riivi peene riiviga. Vahusta munad suhkruga, klopi hulka jogurt ja õli. Lisa riivitud peet ja veiniäädikas.

2. Sega omavahel jahu, küpsetuspulber, kaneel, kakao ja vanillsuhkur. Sega tainasse. Tõsta tainas võiga määritud ja riivsaiaga üleraputatud 24 cm lahtikäivasse koogivormi.

3. Küpseta 175-kraadises ahjus 40–45 minutit. Proovi küpsust tikuga. Lase jahtuda.

4. Lõika koogipõhi horisontaalselt kolmeks kihiks.

5. Hõõru kreemjaks toorjuust, kohupiimapasta ja tuhksuhkur. Maitsesta apelsinimahlaga.

6. Määri kolmandik kreemist koogipõhja alumisele osale. Tõsta peale keskmine osa ja määri sinnagi neljandik kreemist. Tõsta peale pealmine koogipõhja kiht ja kata kook pealt ja külgedelt ülejäänud kreemiga. Kaunista pohlakrõpsudega või muude meelepäraste kaunistustega.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Siiri Kirikal 29.sept 2015 12:48
Kakao segage jahu, küpsetuspulbri jm kuivainete hulka. Viga sai retseptis ka ära parandatud. Aitäh, ave!
ave 28.sept 2015 15:17
kuhu läheb kakao
kiisa 23.sept 2015 08:59
Kui palju õli?
1