Rahvusköögid  » Ameerika

Šokolaadi-karamelli-brownie´s

Keskmine hinne: 2.11 Allikas: 100 rooga Autor: Angeelika Kang
Fariinsuhkruga küpsetatud ameeriklaste lemmik šokolaadikook saab karamellise maitse just nimelt fariinsuhkrust. Pealt rabe ja seest niiske kook säilib õhukindlalt suletud vormis mitu päeva
Valmistusaeg: 40-60 min
Vooderda 23 cm läbimõõduga kandiline küpsetusvorm küpsetuspaberiga. Sulata kastrulis madalal kuumusel või ja tükeldatud šokolaad.Vahusta munad ja lisa fariinsuhkur. Jätka vahustamist mõni minut. Sega omavahel jahu ja küpsetuspulber. Vala šokolaadisegu munavahu hulka. Sõelu hulka jahu ja sega ühtlaseks.Vala vormi ja küpseta 160° juures 30–35 minutit. Kook peab jääma seest veidi niiske ja pealt krõbeda koorikuga. Küpsuse proovimiseks torka puidust hambatikk koogi keskele. Kui tiku külge jääb veidi kooki, on õige aeg kook ahjust välja võtta. Kui tikk jääb täiesti kuivaks, on kooki juba liiga kaua küpsetatud. Jahuta kooki vormis tund aega ja lõika ruutudeks.
Kogustest valmib 16 tükki. 
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Hhh 09.märts 2015 21:55
Mm. Mõru ja kuiv. Aga prooviksin ikkagi veel, ilmselt tegin ise midagi valesti. Kohandan natuke aineid ka. Jahu vb veel vähem? Muna rohkem? Suhkrut KINDLASTI rohkem.
nanana 19.veeb 2012 21:44
Jahtudes muutus pealt krõbedaks ja läks õhemaks ma olen nii õnnelik! Natuke vähem suhkrut paneks järgmine kord või sööks mingi hapu moosi või jäätisega:) Super hea!
nanana 19.veeb 2012 20:50
Maisaa aru mis ma valesti tegin aga väga palju kerkis ja pealt ei ole nagu eriti üldse mingit koorikut...Hetkelt veel ahjus aga ma loodan, et maitse on vähemalt hea
Birgit 14.mai 2011 16:29
olen seda nyydseks kymneid kordi teinud, ei ole kunagi moru tulnud... seal ju niiii palju suhkrut! No superkook ikka!
eva 11.veeb 2011 14:23
kas peab kindlalt mõru shoks olema ? :D
kristiin 14.jaan 2011 13:31
kui taigen vormis, vajutage sisse valge shokolaadi tükke ;)
Sirel 07.jaan 2010 21:52
vägahea
marit 07.nov 2009 14:40
minu lemmikkook;) igata-
hes soovitan enne ahjupanekut taignale valge ?okolaadi tükid sisse panna (neid ei pea sulatama), siis on pärast eriti mõnus kooki süüa:)
Liis 25.sept 2009 21:50
Mina võtsin pool tumedat ?okolaadi ja pool tavalist piima?kolaadi, kartsin ka et muidu liiga mõru ja lisasin pähkleid
logimata Põldmari 09.okt 2008 15:17
Jah, pole ikka meie pere maitse. Minujaoks liiga mõru ja vänge. Eelistame siiski heledaid kooke:P
Põldmari 21.sept 2008 12:32
Mul see kook ahjus praegu. Tainas tundus küll mulle veidi mõrkjas, aga äkki ma polegi shokolaadikoogi inimene. Ma siiski loodan, et see ikka välja tuleb ja ka sünnipäevalistele maitseb:)
birgit38 14.sept 2008 23:20
KÕIGE parem shokolaadikoogi retsept üldse! Kõige parem kui küpsetada nii et ikka suht vedel jääb ja siis järgmine päev süüa, ja ärgem unustagem vaniljejäätist!
Margit85522 28.aug 2008 19:25
hästi mõnusalt magus.. väga maitsev oli küll :)
jyrxs 19.juuli 2008 20:26
hakkan kohe proovima
Lizzzu1 08.juuli 2008 19:55
Väga maitsev tuli ka välja, seest pehme ja pealt krõmps ning magus, magus ;)
mimmmamm 07.märts 2008 08:28
Väga maitsev näeb välja
1