Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eesti

Seitsmelusikakook ehk õunakook

Eesti

Seitsmelusikakook ehk õunakook

100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Selle retsepti järgi saad lihtsalt ja kiirelt küpsetada maitsva plaadikoogi, kui tuleb peale magusaisu või uksest astuvad sisse ootamatud külalised.
Retsept
200 g Või
2 tk Muna
7 sl Suhkur
7 sl nisujahu
7 sl pannkoogijahu
7 tk hapud õunad
1 -2 tl Kaneel (jahvatatud)
Kui kasutad suuremat ahjuplaati, kui retseptis ette nähtud, tuleb kook õhem ja ka küpsetusaeg lühem. Kuumuta ahi 180°-ni. Koori, puhasta ja tükelda õunad, sega kaneeliga (kogus vali vastavalt maitse-eelistustele). Sulata või. Vahusta munad suhkruga, sõelu hulka nisu- ja pannkoogijahu. Lisa tükeldatud õunad, sega hästi ja vala küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile (u 27 x 35 cm). Küpseta 180° juures u 30 minutit. Küpsemise aeg oleneb õunte sordist ja küpsusastmest.
 

KOMMENTAARID

kallliii 15.okt 2011 19:53
või läheb muna-suhkru segusse. suurepä-
rane kook, olen ka teinud topelt koduse tainast suure plaadi jaoks ja kaneeli panen ka tunduvalt rohkem. meie pere ´lemmik
kissu5 03.aug 2010 21:12
Väga hea ja lihtne kook, ei ole kuiv! Teen tavaliselt suurel plaadil ja siis teen topeltkoguse tainast ja kaneeli lisan ka veidi rohkem.
... 04.mai 2010 13:28
Lapsepõlveaegadel oli juba pannkoogijahu?
kairikas55 30.apr 2010 18:39
Kas pannkoogijahu millegi muuga saaks asendada? oskab keegi öelda, siin Soomes pole seda, vähemalt mina pole näinud.
peugeot 11.sept 2009 17:04
väga hea kook, just küpsetasin ja sain sööjatelt ainult kiitvaid hinnanguid. Võid panin mina ainult 175g ja ei saa öelda et kuiv oli.
se 02.dets 2008 18:13
voi lihtsalt sulatatakse :A
kaims 22.okt 2008 19:20
kuhu see sulatatud või pannakse
soolapähkel 11.okt 2008 19:59
Selle koogiga saab ka algaja hakkama. Maitseb hästi.
kbr 06.okt 2008 12:17
maitsev ja lihtne valmistada
(nimetu) 04.okt 2008 21:22
Väga hea kook.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes