Rahvusköögid  » Eesti

Ebaküdoonia-kõrvitsamoos

Keskmine hinne: 3.51 Allikas: 100 rooga
Eksootilise maitsega moos, mille koostist on esmapilgul raske ära arvata. Paljud pakuvad, et tegu on aprikoosimoosiga. Seda, et hoidise üheks põhikomponendiks on kõrvits, ei oska peaaegu keegi aimata.
Kogus: 1 portsjon
Pese ja lõika ebaküdooniad väikesteks tükkideks. Koori ja tükelda ka kõrvitsad. Pane mõlemad koos veega potti, lase keema tõusta ning tasasel tulel 10 minutit keeda. Lisa suhkur ja keeda segades veel 10–15 minutit, kuni kõrvitsatükid on pehmed ja läbipaistvad. Riisu vaht ja vala moos kuumalt steriliseeritud purkidesse, sule õhukindlalt.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Kristinsööb 01.okt 2011 18:06
mina olen kuulnud ka sellisest moosist, kuid lisatud on ka porgandikettaid, mis moosi keetes lähevad pehmeks :) väga mõnus vaheldus :)
NurrMarta 26.sept 2010 11:45
Oioi, siin oleks suhkrukogus tõesti vaja üle vaadata! Kõrvitsat ja ebaküdooniat kokku on 3 liitrit so umbes 1,5kg. Selle koguse peale on suhkrut kõvasti üleliia. Võib-olla peaks retseptis olema kõrvitsa ja ebaküdoonia liitrite asemel kilod? to sibril: kindlasti võib proovida ka sidruniga, aga ebaküdoonia annab lisaks happele ka tugevamat konsistentsi, sidrun sellises koguses annab liialt vedelikku. Mina olen teinud kõrvitsamarmelaadi, võttes 1kg riivitud kõrvitsa kohta 2 sidrunit või 1 sidruni ja 1 apelsini. Lisaks tsitruste tükeldatud sisule ka mingi koguse riivitud koort (matsed on erinevad, aga mina ei ole suur koorefänn). 1kg kõrvitsa kohta piisab 0,5kg moosisuhkrust. Võib ka tavalise suhkruga, aga siis on vaja pikemat keeta, tihti segades. Nagu marmelaadi ikka :)
sibril 26.sept 2010 10:13
kas ebaküdoonia asemel võiks näiteks sidrunit kasutada?
jansa38 19.sept 2009 14:04
kõik on kena kui 2kg. suhkru asemel ikka 1kg. sest see on liiga suur kogus sellele moosile....muidu on super moos kuid esimene suurema kogusega moos ei meeldinud kellegile (meie peres...)
1