Rahvusköögid  » Eesti

Rabarberi-kohupiima plaadikook

Keskmine hinne: 3.73 Allikas: 100 rooga
Muretainapõhja ja hapuka rabarberikattega kohupiimakook küpseta valmis eelmisel päeval. Jätkub suuremale seltskonnale ega jäta külmaks kedagi.
Vahusta toasoe või suhkruga, lisa vahustamist jätkates munakollane. Sega kuivained omavahel ja lisa vahule. Pane kolmandik tainast kõrvale. Sega ülejäänu hulka 1 sl vett ning suru saadud tainas küpsetus paberiga kaetud 20 x 30 cm suuruse koogivormi põhja.
Puhasta rabarberid ja tükelda, pane kastrulisse koos vähese vee ja suhkruga. Kuumuta keemiseni, keera pliit välja ning jäta kaane alla hauduma 15 minutiks. Kata tainas nõrutatud rabarberikattega (hoia vedelik täidise jaoks). Vahusta munakollased tavalise ja vanillsuhkruga. Sega hulka kohupiimapasta koos hapukoore ja kartulijahuga. Vahusta munavalged kõvaks vahuks ja sega koos jahtunud rabarberimahlaga kohupiimavahu hulka. Vala täidis rabarberitele ja pudista ülejäänud tainas peale. Küpseta 175° juures 50–60 minutit. Lõika jahtununa tükkideks.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Ingel 28.aug 2012 14:06
Ma tegin seda sellel suvel kokku vist neli korda. Iga kord kiideti ja kohe söödi kõik ära. Nüüd see nagu juba mu firmakas :):):Y;)
Triinukas 03.juuli 2012 12:30
Super-hea kook. Järgmistel päevadel on see eriti maitsev, väga mahlane. Just viimase tõttu kahjuks kipub see lagunema, aga ega see maitset muuda! ;)
Kertu Kaljuveer 01.juuli 2012 22:18
Väga maitsev! Kõik sõid ja kiitsid. Panin täidisesse hapukoore asemel umbes 100g martsipani, andis hea lisamaitse. Kõlbab kenasti süüa ka samal päeval, aga jahtuma peab.
piiake 28.mai 2012 15:51
Kook on hetkel veel ahjus. Lugesin siin vahepeal kommentaare ja kardan, et äkki tõepoolest saab see liialt magus olema. Katsetan esimest korda ja õhtul plaanis ämma sünnipäevale külakostiks viia. :P Tuba igatahes on meeldivat lõhna täis, loodan, et tulemus on hea ja ämm jääb ka rahule! ;)
by Matu 08.juuli 2011 21:08
Liga magus, aga muidu parim kohupiimakook mida eales olen söönud. Ise peab retseptide juures ka ikka muutma!
v6rgukati 05.juuli 2011 18:29
Ma pole miski kokkaja, aga vot võtsin ette ja proovisin seda. Suhkrut sai vähem pandud ja ümmargusse vormi. Esimesel korral oli terake maasikaid ka. Nüüd hakkab juba teine proovitöö otsa saama ja juba mõtlen, et mis moodi seda järgmisel korral veel paremini teha. Väga hää tuli mõlemil korral, ainult puru tegemine ei tule veel hästi välja (siin ei tea mitte kas põhjus tooraines, oskamatuses või koostisosade jaotuses).
Ti Tu 27.mai 2011 09:49
Tegin täpselt retsepti järgi - rabarbereid vast panin rohkem ja super hea tuli - hapukas, magus, mahlane ja jagub suurele seltskonnale :)
evelin 23.mai 2011 22:08
Ei midagi erilist ja liiga magus.
külli 15.mai 2011 16:29
minu poolt ka koogi kohta kiitvad sõnad
kaja 10.mai 2011 23:51
Seda kooki tuleb teha iga kevad!
ämblik naine 18.juuli 2010 10:32
Tegin ka seda kooki,minu jaoks liiga magus,kuid teistele maitses.
karmen515 04.juuli 2010 22:36
Kook on praegu ahjus. Kõik sai tehtud retsepti järgi. Sarnast kohupiimamassi on kasutatud ka teiste kohupiimakookide tegemisel, seega võib eeldada, et tuleb maitsev. Kirjutan homme kuidas maitses ja annan siis ka punktid.
Neti 27.juuni 2010 21:28
Kokku 4 munavalget. Täidise nimekirjas on 3 muna ja 1 munavalge, munakollased ja -valged tuleb eraldi vahustada. See kook on väga hea!
Kristi 27.juuni 2010 17:58
Ainete nimekirjas on, et kohupiimatäidisesse läheb 1 munavalge, aga tegevuses on "Vahusta munavalged". Palju neid munavalgeid siis ikkagi panete?
helen 10.juuni 2010 22:05
superhea!rabarberiga ei maksa koonerdada.
kärt 09.juuni 2010 20:12
tegin esimest korda rabarberikooki, ja kõik kiitsid. soovitad kõigile! :)
leilaj 08.juuni 2010 18:36
Jäätisega sobib see kook hästi .. ..aga see taina pudistamine mul küll välja ei tulnud..
karlutt2708 06.juuni 2010 23:11
Hea kook tuli! Mina mässata ei viitsinud, lihtsalt segasin kõik ained kokku, ei hakanud seal midagi eraldi vahustama ja jantima. Rabarberid jah kuumutasin läbi, nii nagu öeldud, aga kohupiimapasta asemel kasutasin paki kohupiima ja hapukoore asemel keefiri :) Väljanägemine ei olnud just nii glamuurne kui pildil, aga oli täitsa kohupiimakoogi moodi ja maitses hea!
annica 05.juuni 2010 17:25
väga hea jäi-meenutab olemuselt sõbrakooki
Hindaja 31.mai 2010 21:10
:) hea jja maitsev
adekesekene 31.mai 2010 12:50
väga maitsev tõesti! järgmine kord panen võibolla sutsu rohkem rabarberit.
margit888 24.jaan 2010 16:09
olen seda kooki juba vast 200 korda teinud ja teen veel.kõigile väga meeldib.
Diii 28.okt 2009 10:26
ah jaa, lisaskin veel, et külmutatud marjadega tehes seda kooki veel eelis, et liigse mahla/vedeliku saab välja pressida, ei jää liiga niiske. ja kohupiima segule lisan kas sidruni mahla või sukaadi, minu meesperele see väga meeldib. rabarberi mahla enam ei lisa, sest see jäi esimesel korral munavalge vahu sees miskipärast eraldi. ja veel 5 punkti!
Diii 28.okt 2009 10:24
küll ma olin ikka tark tüdruk, kui kevadised rabarberid sügavkülma panin:) tegin seda kooki täna, sügavas sügises, lisasin ka külmutatud maasikaid, nagu eelpool keegi maininud - tulemus - SUPER! laurentsiusele täienduseks - tavalisest purukoogist eristab seda kooki just eraldi vahustatud muna kollane ja valge, mis vahekreemi uskumatult kreemjaks ja kohevaks teeb. lihtsalt SUPER KOOK!
lauretnsius 05.aug 2009 15:36
tavaline aga hea kook
123