Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eesti

Rosinakissell vahukoorega

Eesti

Rosinakissell vahukoorega

100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Seda lapsepõlvest pärit kisselli meenutavad paljud hea sõnaga. Nüüd, kui poelettidelt võib leida sadat sorti maiust, on vanad lihtsad toidud unustusse vajunud. Aga kindlasti vääriksid need taasavastamist!
Retsept
portsjonile
200 g Rosinad
4 klaasi vesi
0.5 klaasi suhkur
1 sl tärklis
Vahukoor
Pesta rosinad puhtaks ja jätta 2–3 tunniks vette likku. Panna koos leotusveega tulele ning keeta pehmeks (20–30 minutit). Segada väheses külmas vees tärklis. Valada potti, samal ajal pidevalt segades. Lasta kissellil keema tõusta, aga mitte keeda. Tõsta pliidilt. Jahutada ja pakkuda vahukoorega.

KOMMENTAARID

Tehvandi 12.sept 2011 14:59
tegin seda ja nii hea tuli välja! Kunas tärklist ei olnud käepärast võtta, siis kasutasin maisijahu hoopis ja tuli sama hea ja mõnus välja!
:) 30.märts 2010 13:17
Proovisin ise ka teha , tuli enamvähem ok! Mina lisaks natuke sidruni mahla muidu jääb väga lääge magus!
Hindaja 15.dets 2009 13:21
:A niiiii hea
Leenu 02.apr 2009 14:46
tavaliselt ei leota rosinaid - alati on jube kiire. nii pikalt ei keeda ka. ja maitseks lisan tsipakene kaneeli. lapsepõlve lemmiksöök! veider, aga minu enda lastele rosinakissell ei meeldi :(
lallukas 02.apr 2009 14:21
rosinakiselli võib kergesti muuta kuivatatud puuviljade kiselliks, kui rosinatele lisada musti ploome, kuivatatud aprikoose ja kuivatatud õunu - kõike soovi ja isu järgi - ja see on juba tõeline Vanaema kisell. Minu vanaema teeb seda alati! Ja maitseb hästi!
riina24 28.märts 2009 16:11
mina ka keedan pisut.aga väga hea:P
Mammi 26.märts 2009 16:48
Mina küll keedan kisselli pisut ka peale tärklise lisamist siis ei jää tärklise maitset. Väide, et siis kissell uuesti vedelaks muutub ei ole minu puhul paika pidanud:P. Kasutan Nordicu kartulitärklist.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes