Rahvusköögid  » Eesti

Ühe öö kurgid

Keskmine hinne: 3.47 Allikas: 100 rooga
Krõmpsud soolased kurgid valmivad ühe ööga. Neid tehti vanasti terve suve – seni, kuni värskeid kurke jätkus. Võimalusel tasub valmistada topeltkogus, muidu saavad kohe otsa.
Kogus: 1 portsjon
Lahustada sool vees. Lõigata küüslauguküüned neljaks, tükeldada kääridega mädarõika- ja mustasõstralehed. Laduda kurgid suurde purki, panna peale tükeldatud maitsetaimed ja soolvesi. Hoida ööpäev köögis ilma kaaneta. Hommikul tõsta 5–6 tunniks külmkappi, siis saab
lõunaroa kõrvale külmad ja krõmpsud kurgid.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
anuka 13.aug 2016 11:50
Mina arvan et minu krõmpsuvad kurgid tulid sellest et, jätsin nad külma vette paariks tunniks enne soolamist ja peale valasin keeva marinaadi. Soovitan.
Priyanka 17.veeb 2014 04:52
Your poitnsg lays bare the truth
Lea 30.juuli 2012 20:47
Neid kurke võikski sööma jääda. Ülimaitsvad! :)
Ökomutt 31.juuli 2011 10:25
Kas keegi teb miskit sidrunimahlaga marinaadist kurkidele. Ei tahaks seda äädikat
Mina 29.juuli 2011 22:49
Tegin ka elus esimest korda prooviks.... kuuma vee panin, mädarõikalehti polnud, panin kirsilehti... Nüüd siis ootan :)
impro 27.juuli 2011 10:55
Saab teha nii klaaspurgis kui ka tünnis või üldse plastämbris. Sobivad mõlemad - nii mädarõika lehed kui ka tükike juurt. Kui mustasõstra lehti ei ole asendan kirsilehtedega. Paljud keedavad vee enne läbi aga siis tuleks sel enne kurkidele kallamist lasta maha jahtuda.
mannu4 21.aug 2010 17:59
Väga head ja lihtne teha.Ma soovitaks ka soola tiba vähem panna.Eelmine kord panin 2 seekord proovin 1,5-ga.
soolapähkel 19.aug 2010 08:13
Mina panin 2 sl soola ja minu jaoks tulid soolased. Muidu olid head ja väga kerge teha.
andra 8a 15.aug 2010 18:55
kõlab hästi suu jookseb juba vett.
tüli 14.aug 2010 14:27
mina tegin täpselt retsepti järgi. Soola panin igaks juhuks 1,5 lusika täit. Aga nüüd tean, et seda oli vähe. Peab ikka 2 lusikatäit panema. Kurk on liiga vesine. Iseenesest väga head kurgid ja mis peamine, lihtne tab liigaeha.
mannike65 11.aug 2010 16:27
Eelmine nädal tegin tulid veits soolased,proovin täna uuesti,aga nuidu VÄGA maitsvad
mannu4 11.aug 2010 14:08
Panin just kurgid purki,eks paistab mis saab...
NurrMarta 01.aug 2010 15:40
Tegelikult on see ikka üksjagu naljakas retsept, kus kirjutatakse ette, et tükeldada tuleb kääridega (mitte et mul midagi selle vastu oleks, aga kui kääre käepärast ei ole, siis ei jää ju kurgid tegemata :P) ja kurgid peavad seisma köögis :D Ja pealkirja järgi on tegemist ühe öö kurkidega, kuid õpetuses kästakse jätta seisma ööpäevaks ja tõsta siis hommikul külmikusse. Selle loogika järgi on tegemist ühe ööpäeva kurkidega. Või on kohalik eripära, et kurke tehaksegi sisse hommikuti? :) Siis olen mina jälle hiljaks jäänud ...
Sven 31.juuli 2010 17:31
Ei-ei ma lähen nüüd neid kurke korjama!:D
MUTI 29.juuli 2010 22:50
eks ta ole maitse asi
aff 25.juuli 2010 20:18
kyysu: siis tuleb neid seal kasvatama hakata :)
Kersti 25.juuli 2010 18:01
turul müüakse kõike mida vaja :P kindlalt oskad pakkuda baltijaama turgu. ise sain sealt tilli aga seal oli ka kõik muu tarvilik olemas. usun et ka teistes turgudes seda müügil =)
andre 09.juuli 2010 12:09
emme mul teeb:D:
mart 18.juuni 2010 17:00
Väga hästi kõlbab ka poes olev till ja purgimädarõigas .Mustsõstralehti kui pole siis pole .Mina lisasin ka äädikat 30% mingi 2-3 spl. liitrile veele.
kyysu 20.veeb 2010 08:04
kangesti tahaks teha! aga kust küll saada mustsõstralehti, tillivarsi ja mädarõikalehti, kui viibin austraalias.Siin pole nendest haisu ka.
kraaka 20.aug 2009 08:33
proovisin ka teha ja tõesti nii head kurgid:Y
A. 15.aug 2009 19:59
Lõigake kurgi kummastki otsast väike tükk ära ja alles siis purki.
kondor 13.aug 2009 10:49
Ma lisan marinaadi ka sutsu suhkrut.
tsikike 08.aug 2009 09:25
Head!
tädieevi 07.aug 2009 09:39
Kui omal pole, saab mustsõstralehti jms turult. Keskturul on täiesti olemas memmed, kel sortimendis just selline kurgiteo combo.
12