Rahvusköögid  » Eesti

Rukki-pohlavaht

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga Autor: Maire Suitsu
Kogus: 2 portsjonit
Mõõda jahu vahustamisanumasse ja mikserda juurde keev vesi. Lisa külmunud marjad, suhkur ja vanillsuhkur ning mikserda heledaks kohevaks vahuks. Värskete või ülessulanud marjade kasutamisel lase puder enne nende lisamist täielikult jahtuda.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Pohl 29.aug 2012 13:24
Üllatavalt lihtne, väga intensiivse maitsega, hea süüa piimaga. Tegin värskete pohladega, marjad purustasin enne lisamist natuke. Vett veidi rohkem kui retseptis. Retsepti kogusest tuleb umbes 6 väikest või 3 suurt portsu.
Merje Maripuu 22.juuni 2011 16:15
Panin rohkem vett, aga vähem suhkrut. Kenasti läks vahtu. Jätsin marjad lisamata. Süües liimise võitu, ka suulae peale kinni. Maitse oli ok. Teinekordki paneks kindlasti juurde vahukoore ja külmutatud mustikad,ja peaasi, et vaht ei oleks liimine.Panen 4 hinne.:)
hundiin 31.jaan 2011 19:22
Vauuu- ma olen hildursokk-
imekokk:) Vägaväga hea!
merits 27.jaan 2011 14:44
Väga maitsev. Isegi minu 6a. tütar, kes ei söö mingeid magustoite sõi ja kiitis.
Liinalii 12.jaan 2011 19:10
Ma ei oska kohe hinnangut anda. Maitse oli justkui ok, aga totaalne möks, jäi kogu aeg kurgulae külge kinni. Nagu liim tõesti. Aga ilmselt peabki selline olema. kui proovida teha mingi muu marjaga, mitte kestadega, nt maasika või vaarikaga, võib olla saab parem. praegu jäid kestad kogu aeg suu külge igale poole. ei teagi kohe, kuidas hinnata. Maitsele paneks viis, aga konsistentsile 2, seega 3.5 hinne. Sellist hinnet pole, siis panen 3.
tiburott 07.jaan 2011 14:45
Panin vett ja suhkurt rohkem kui retseptis. Samas marju vähem. Sai maitsev. Soovitan!
merz 03.nov 2010 17:25
Olin juba pohlad köögikombainis purustanud, kui hakkasin otsima meelepärast magustoidu retsepti ja see tundus ahvatlev. Meile sobis, ainult tundus, et panin liiga palju pohli, sest natuke vänge sai kuigi sõime piimaga. Kindlasti teen seda edaspidigi ja soovitan teistelegi! :P
tammekad 14.sept 2010 20:51
oi ma vahustasin seda kamarajura pool tundi. Lugesin retsepti 4 korda üle, et teha kindlaks, et tegin nii nagu vaja. Tegin, aga vahtu ei läinud. LIsasin siis dl vett juurde- ikka ei aidanud. Lisasin veel natuke vett- ikka ei midagi. ootasin siis kannatlikult oma köögikombaini kõrval millal see asi otsustab vahtu minna. Otsustasin siis lasta sellel liimisel käkil maha jahtuda ja uuesti proovida.Lõpuks valasin vahukoore juurde ning sain siis enam-vähem laheda magustoidu.
nennu 28.juuni 2010 22:07
nii kui lugesin tundus nii ahvatlev et läksin kohe kööki ja hakkasin valmistama ,tegin vaarikate ja mustikatega kokku ja peaks ütlema et päris huvitav ja hea asi tuli välja:)
Mmmerlekas 23.mai 2010 10:47
nüüd olen seda juba kaks korda kirssidega teinud, veel parem :P
Maia 17.apr 2010 20:46
Väga maitsev magustoit tuli. Lastele võibolla jah peaks marjad saumiksris katki tegema (minu 1a8k-ne tibu nokkis marjad suust ikka välja) aga mulle need hapukad marjakestad väga maitsesid. Panin ka veidi kohvikoort, suhkrut 4 spl. Arvatavasti teen seda magustoitu ka veel kogu ülejäänud rukkijahu pakist.:)
Taisi 19.märts 2010 13:02
Proovisin nii keedetuna kui lihtsalt kuuma veega ja mõnusam tundus ikkagi lihtsalt kuuma (keedetud) veega. Läbikeedetuna oli vaht mannavahuga väga sarnane. Proovisin maasikatega teha ja oli super hea.
Mmmerlekas 12.märts 2010 19:00
No väga hea, aru mai saa miks ma siiani keetmisega jaurasin, nii on ju palju parem
DjaJ 11.märts 2010 18:24
Ma ei tea, kas vähene veekogus (kuigi panen rohkem veidi) aga nii ilusaks vahuks nagu pildil on, mul see ei lähe. Aga maitse on superhea.:P
bahjiggity 02.märts 2010 19:57
Tasub proovida ka nendel, kes mannavahtu ei armasta
Atsinna 27.veeb 2010 19:26
Sobib nii jõhvikatega kui ka teiste marjadega. Korrigeerima peab suhkru kogust. Oleneb marjade hapususest. Mina teen ka moosiga, tähtis on just kas on rukkijahu või hoopiski odrajahu. Maitsvam kui mannaga.
shallalallal 27.veeb 2010 13:09
Kas pohlade asemele sobiks jõhvikaid ka panna?
SiAnt 18.veeb 2010 18:01
Sorry, unustasin, et ka soola tuleks pisut lisada.
SiAnt 18.veeb 2010 17:59
Mina soovitaks küll pudru pisut keeta enne vahustamist. Selliselt keetmata, toore jahuga oli mass nagu kleepuv ja tundus ka kõhus hiljem paisuvat. Samal moel ja samade kogustega mina küll enam ei tee.
v6ilill 12.veeb 2010 14:12
väga hea vaht. kiire, lihtne, tervislik - manna asemel ju rukkijahu. aga jah, alguses oli ka tunne, et kõik läks untsu .... :) lemmik magustoit praegu :)
ekk 06.veeb 2010 20:50
üllatavalt hea tuli välja... alguses vett ja jahu mikserdades tundus nagu oleksin teinud suure vea seda toitu magustoiduks valides, ent tulemus oli siiski kokkuvõttes väga hea... nagu mannavaht, ent pisut erinev... lisasin ka vett ligi 2x rohkem ning pohlade asemel olid erinevad hapud marja...
siplekas 06.veeb 2010 17:59
njämma tuli:) panin ka vett ja suhkrut rohkem, lapsed sõid heameelega, aga pohla kestad nokkisid välja. hea idee saumikseriga marjad ennem büreestada.
NAAJ 18.jaan 2010 10:18
Super hea ! Kasutasin pohli ja jõhvikaid, järgmine kord panen marju isegi rohkem, 4-5 dl. Vett panin 3,5 dl ja suhkrut ka rohkem, sest meie peres magustoit peab ikka magus olema. Marjad püreestasin saumiksriga, segasin kohe rukkijahuga, vahustasin natukene, lasin täielikult jahtuda ja siis vahustasin veel. Lõpuks segasin juurde 1 paki (200 ml) vahustatud koort. Sõime kohe ilma piimata, nii hea oli. Arvan, et sobiksid ka teised marjad, maasikad või vaarikad, aga hapukad annavad kohe sellise eriliselt hea maitse.
merts 16.jaan 2010 11:18
Tõesti hea ja lihtne.Panin ka vett rohkem kui siin kirjas.
Yxplika 15.jaan 2010 11:42
Väga mõnus ja tõesti parem kui mannavaht. Ka mina panin teisel korral rohkem vett, mistõttu läks paremini vahtu. Tõeline lihtsalt valmiv lemmik
12