Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eesti

Teistmoodi hakklihakaste

Eesti

Teistmoodi hakklihakaste

Madle Mühlbach Oma Maitse lugejaretsept
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Siim Vahur Pildile seadnud: Maru
Roa nimi meie peres on “Peenikene-peenikene”. Tegemist on hakklihasousti edasiarendusega, mida meie peres söövad ühtmoodi nii 10-kuused, 4-aastased kui ka 40-aastased. Miks aga peenikene-peenikene? Ikka seepärast, et järeltulev põlv on igasuguste juurikaliste suhtes pisut skeptiline ja igast hakklihast erinevat värvi ja suuremat sorti tükki sobib rohkem mikroskoobi all uurida kui suhu pista. Aga peenikene-peenikene kaob kõhtu nagu lupsti.

20-40 min

Retsept
portsjonile
Õli või või
6 cm trükk Porrulauk
1 tk Tomat
0.5 tk Paprika
1 tk Porgand
1 punt Austerservik
0.5 tl Sojakaste
1 spl Teriyaki kaste
400 g Veisehakkliha
1.5 l Vesi
2 dl Hapukoor
2 dl Piim
Värsked ürdid (hakitud)
Must pipar
Küüslauk või tšilli (soovi korral)
Koori tomat. Porgandi võid riivida, ent vähem juurikapõlglik pere võiks selle hakkida väikesteks kuubikuteks. Tükelda kõik ülejäänud komponendid peenikeseks-peenikeseks. Aja kõrgeservalises
pannis õli või või tuliseks ning kuumuta selles hakitud köögiviljad ja austerservikud. Kui kõik on pehme, lisa sojakaste, mis on soolast palju tervislikum, ning Teriyaki kaste. Nüüd pane juurde hakkliha. Kui liha pole enam roosa, asu kastet edasi valmistama.
Kes armastab tugevat jahukastet, lisagu jahu, segagu ning alles siis kallaku juurde vedelik. Aga ka vaid hapukoorega saab just paraja konsistentsi, mis pole liiga vedel ega ülemäära paks. Vala hulka piim ja vesi, keera tuli madalamaks ning lase lõpuni podiseda. Maitsesta pipra ja ürtidega. Paku koos ahjus röstitud kartulite ja peedisektoritega.

KOMMENTAARID

arxitibi 12.veeb 2012 17:33
Kõik mulle meeldis, kuni retsept nägi ette 1,5 liitrit vett, mida tundus olevat ikka liiga palju. Teinekord ei tee sellest kastet, vaid niisama lisandi riisile. Pakutud sojakastmest jäi maitseks väheks.
Hindaja 16.sept 2011 15:08
tere ei tulnud p'ris see aga maitses ikka.
v6ilill 10.mai 2011 16:47
kui hakkliha luubi all uuritakse, nagu meilgi, siis kõige parem on peale praadimist see hakkliha purustada veel üle saumiksriga ja alles siis kaste peale teha. meie lisame veel ka keedetud porgandi enne mikserdamist. siis söövad kõik ja kiidavad, et ...milline hõrk maitse :)
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke