Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eesti

Tume siirupileib

Eesti

Tume siirupileib

Leivad, saiad, sepikud
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Ka pärmi ja keefi ri või hapupiimaga saad lihtsa maitsva rukkileiva. Tume siirup annab hapukale leivale mõnusa magusa meki.
üle 60 min
Taimetoitlastele
Kiudainerikas
Retsept
25 g Või
2.5 dl Hapupiim või keefir
25 g Presspärm
1 dl Tume siirup
1 tl Meresool
3.5 dl Rukkilihtjahu
3 -3.5 dl Täisteranisujahu
Sulata või, sega keefi ri või hapupiima ja siirupiga. Hõõru pärm soolaga vedelaks, sega kokku
keefiri- või hapupiimaseguga. Lisa vähehaaval mõlemad jahud ja sõtku ühtlaseks tainaks. Kergita rätiku all 45 minutit. Vormi tainast päts, tõsta jahuga ülepuistatud leivavormi
või küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Lase rätiku all veel 40 minutit kerkida. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 35–40 minutit. Kui leib kipub liiga pruuniks minema, kata see poole küpsemise ajal fooliumiga.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Minestroone kikerhernestega

Argitoidud
Minestroone kikerhernestega