Rahvusköögid  » Eesti

Tume siirupileib

Keskmine hinne: 3.19 Allikas: Leivad, saiad, sepikud
Ka pärmi ja keefi ri või hapupiimaga saad lihtsa maitsva rukkileiva. Tume siirup annab hapukale leivale mõnusa magusa meki.
Valmistusaeg: üle 60 min
Sulata või, sega keefi ri või hapupiima ja siirupiga. Hõõru pärm soolaga vedelaks, sega kokku
keefiri- või hapupiimaseguga. Lisa vähehaaval mõlemad jahud ja sõtku ühtlaseks tainaks. Kergita rätiku all 45 minutit. Vormi tainast päts, tõsta jahuga ülepuistatud leivavormi
või küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Lase rätiku all veel 40 minutit kerkida. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 35–40 minutit. Kui leib kipub liiga pruuniks minema, kata see poole küpsemise ajal fooliumiga.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa