Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eesti

Puuviljaleib

Eesti

Puuviljaleib

Leivad, saiad, sepikud
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Kuivatatud puuvilju sisaldav ja kergelt meega magustatud leib on ühtaegu tervislik ja maitsev ning lihtne teha. Tuleb vaid ained kokku segada ja päts ahju panna. Leib maitseb imehea soojalt koos võiga.

üle 60 min

Retsept
1 dl Mandlid
2 dl Kuivatatud puuviljad (jämedalt hakitud aprikoosid, ploomid jt)
2 dl Kaerahelbed (jämedad, või rukkihelbed)
5 dl Nisujahu
1 tl Küpsetuspulber
1 tl Söögisooda
1 tl Kaneel (jahvatatud)
1 tl Sool
0.5 dl Vedel mesi
4 dl Maitsestamata jogurt
Pane ahi 200 kraadi juurde sooja. Haki jämedalt mandlid ja rösti suurel pannil, kuni need muutuvad jumekamaks. Sega hulka kaera- või rukkihelbed ja rösti veel veidi. Jäta jahtuma. Ühenda kõik kuivad ained suures kausis, lisa jogurt ja mesi ning sega ühtlaseks. Pane tainas 1,5-liitrisse küpsetuspaberiga vooderdatud keeksivormi. Küpseta ahju alumisel siinil 40–50 minutit. Tõsta leib restile, kata rätiga ja lase jahtuda.

KOMMENTAARID

Hindaja 16.mai 2011 20:21
Tõesti väga maitsev & lihtne valmistada!
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes