Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eesti

Rabarberimagus

Eesti

Rabarberimagus

Anni Arro Sepamaa talu köök. Osa 2
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Johannes Arro
Sellel magusal on suve maitse. See on täpselt selline mekk, millest unistame terve talve. Ärgem siis unustagem seda nautida, kui õige aeg on käes.
Retsept
portsjonile
8 vart Rabarber
125 g Suhkur
0.5 dl Vesi
2 juppi Kaneelikoor
4 dl Rõõsk koor 35%-line
VANILLIKASTE
5 dl Piim
5 tk Munakollane
50 g Suhkur
1 spl Vanill- või vanilliinsuhkur
1. Koori rabarberid ja lõika 10 cm pikkusteks juppideks. Aseta küpsetusvormi, puista üle 100 g suhkruga ning lisa kaneelikoored ja vesi. Pista ahju ja küpseta 190-kraadises ahjus umbes 20 minutit. Võta vorm ahjust välja, lase maha jahtuda ja pane tunniks ajaks külmkappi.
2. Sel ajal valmista vanillikaste. Vispelda kokku munakollased ja suhkrud, kuni segu muutub heledaks. Sega hulka piim ja aseta pott tulele. Kuumuta vanillikastet tasasel tulel pidevalt vispeldades. Ära lase keema tõusta! Muidu läheb kaste klompi. Kaste on valmis, kui konsistents on paksenenud ja meenutab juba kastet, mitte vedelikku. Võta pott tulelt, lase maha jahtuda ja pista veel tunniks külmkappi. 3. Vahusta koor 25 g suhkruga.
4. Serveeri magustoit kihilisena: küpsetatud rabarberid, rabarberisiirup, vahukoor ja vanillikaste. Piparmündileheke ei tee ka paha. Selle magustoidu võid ka varem valmis teha. Eriti hea on maitse ja konsistents pärast tunniajast külmikus olemist.

KOMMENTAARID

Shokohooolik 11.juuni 2011 16:20
Päris huvitav retsept. Avastasin just, et küpsetatud rabarber on väga maitsev :) Vanillikaste läks küll nihu natuke, nimelt läks tükki.. aga maitset vast selle pärast ei riku :).. üks miinus on veel retsepti juures, et rabarberi kogus võiks olla grammides, need 8 vart on väga suhtelised sest mul olid väga suured rabarberid.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes