Rahvusköögid  » Eesti

Pastilaa ja sefiirikreem tortidele

Keskmine hinne: 3.2 Allikas: Tarretatud piduroad Autor: Maire Suitsu
Sefiiripallid on munavalgemaius, mida tehakse vist ainult Eestis ja Lätis. Mujal maailmas kannavad sefiiri (zephyr, tõlkes ”kerge tuul”) nime mitmed soolased ja magusad sufleetaolised gurmeesuupisted ning mõnikord ka meil moorapeadena tuntud koogikesed. Eestis kannab sefiiri nime ka külluslik, õhuline ja hästi vormitav tordikreem, mida on võimalik teha želatiini abil.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 1 portsjon
Vahusta munavalged mikseri suurel kiirusel kohevaks, lisa suhkur lusikatäite kaupa ja vahustamist katkestamata. Seejärel lisa mikserdamist jätkates peene nirena keev siirup või püree ning viimasena paisutatud ja kuumal veeevannil vedeldatud želatiinilahus. Jätka energilist mikserdamist veel paar minutit. Kasuta sefiirimass ära enne selle lõplikku jahtumist, mis muudab sefiiri mittevormitavaks.

KASUTAMINE:
* TORDIKREEM: See kreem sobib suurepäraselt nii rullbiskviidi täidiseks kui tordikreemiks.
* PASTILAAKOMMID: Sama segu võid kallata sentimeetripaksuse kihina toidukilega kaetud madalale kandikule või ahjuplaadile. Lase tarduda ja kuivada soojas kuivas ruumis 24 tundi või 12 tundi praokil uksega leiges ahjus. Lõika piklikeks tükkideks.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Kiisukeauh37 24.nov 2011 17:50
Proovisin ka siis esimest korda sefiiri teha. Tuli välja küll. Mega magus aga küll mu maiasmokk selle nahka pistab :)
1