Rahvusköögid  » Eesti

Suvine marjakissell

Keskmine hinne: 4.05 Allikas: Suvetoidud Autor: Lia Virkus
Mõnusat hapukat kisselli on hea suvepäeval niisama juua. Kui teed selle paksema ja serveerid kohupiimakreemi või vahukooretupsuga, saad aga maitsva magustoidu. Soovi korral lisa kisselli hulka ka kaneelikoor ja nelgitera, mis muudavad selle vürtsikamaks ja põnevamaks.
Valmistusaeg: kuni 20 min
Kogus: 4 portsjonit
Mõõda tikrid, vesi ja suhkur potti. Kui soovid kasutada kaneelikoort ja nelki, lisa kohe ka need. Kuumuta poti sisu keemiseni, alanda kuumust ja keeda keskmisel tulel 5 minutit. Lisa sõstrad ja keeda veel 5 minutit. Võta maitse ained välja. Sega kartulitärklis vähese külma veega ja vala kisselli hulka, samal ajal pidevalt segades. Kuumuta, kuni kissell pakseneb, kuid ära keema lase. Võta pliidilt ja jahuta.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Anu 01.aug 2014 00:53
Olin sel aastal väga kokkuhoidlik ja tegin mustsõstardest ja karusmarjadest (eraldi): 1. aurutades mahla; 2. marjakesti kergelt läbi keetes järelmahla (jäi täitsa kange, aga eks keetes kadusid head vitamiinid, mis mahlas olemas); 3. mõlemat kestajääki kokku lüües, kuumutades ja kurnates selle retsepti järgi kisselli (küll ilma marjadeta) - jäi parajalt hapu, maitsev ja hea paksusega.
Mari 02.aug 2011 10:00
Vau! Jällegi väga maitsev! Küll on kahju, et ise nii lihtsate-maitsvate toitude peale ei tule.
Hindaja 03.juuli 2011 15:20
Aitäh, hea joogikissell tuli (me paku kisselli ei armasta).
1