Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eesti

Südasuvine kukeseenesupp

Eesti

Südasuvine kukeseenesupp

Lia Virkus Suvetoidud
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Seda suppi on mõnus teha südasuvel,
kui metsast leiab värskeid kukeseeni
ning peenralt erinevaid aedvilju. Kes
soovib, võib lisada supile maitseks ka
Merevaiku.

kuni 20 min

Retsept
portsjonile
1 l Köögiviljapuljong
200 g Kukeseen
1 tk Sibul
2 -3 tk Porgand
5 -6 tk Kartul
100 -200 g Aeduba
0.5 tk Lillkapsas (väike)
1.5 dl Herned (värsked)
50 -100 g Sulatatud juust (soovi korral), näiteks Merevaik
Õli (praadimiseks)
SERVEERIMISEKS
Aedtill
Petersell
Kuumuta pannil seeni, kuni neist eralduv vedelik on aurustunud. Lisa veidi õli ja hakitud sibulad. Pruunista seened-sibulad ja jäta ootele. Pruunista suurema kastruli põhjas õlis ka tükeldatud porgandid, kalla juurde puljong ja keeda 5 minutit. Tükelda samal ajal kooritud kartulid, oad ja lillkapsas, lisa need supile ja keeda pehmeks. Pane hulka seene-sibulasegu ja puhastatud herned, keeda koos mõni minut. Kui soovid kasutada Merevaiku, lisa see supile ja sulata segades. Puista peale hakitud maitseroheline ja serveeri kohe.

KOMMENTAARID

Gunnar 16.juuli 2012 21:20
mm supper supp oli
anne 28.juuni 2012 17:04
väga hea supp tuli välja!
Lii 06.okt 2011 16:48
väga hea supp. Panin veel suitsukonti lisaks. Võrratu :P
roseannette 19.juuli 2011 19:09
väga maitsev supp--- merevaik annab mõnusa nüansi juurde
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes