Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eesti

Koorene mustikajäätis

Eesti

Koorene mustikajäätis

Angeelika Kang Oma Maitse retseptiraamat
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Omatehtud jäätises saad ise maitseid timmida.

40-60 min

Retsept
portsjonile
2 dl Piim
4 dl Rõõsk koor (vähemalt 35%-line)
1 tk Vanillikaun või
1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
4 tk Munakollane
1.5 dl Suhkur
4 dl Mustikas
1. Pane potti vanillikaun, lisa piim ja vahustamata koor ning kuumuta keemiseni. Tõsta tulelt, lõika vanillikaun pikisuunas pooleks ja kraabi seemned kooresegusse.
2. Vahusta munakollased ja suhkur heledaks vahuks. Vala koor pidevalt segades munavahu hulka.
3. Kalla kõik tagasi kastrulisse ja kuumuta nõrgal kuumusel puulusikaga pidevalt segades kümmekond minutit, kuni segu veidi pakseneb.
4. Tõsta tulelt ning jahuta kiiresti külmaveevannis. Eriti kiiresti saab jahutada jääkuubikutega täidetud veevannis.
5. Püreesta musti kad, sega kooresegusse, vala kõik jäätisemasinasse ja valmista jäätis. Kui masinat pole, siis tõsta segu madalasse kaussi ja aseta vähemalt neljaks tunniks sügavkülma.
6. Vahusta massi iga poole tunni tagant, et jäätis saaks kohevam ega tekiks jääkristalle.
7. Serveeri kohe või pane karbiga sügavkülma.

KOMMENTAARID

Kertu Kaljuveer 01.veeb 2012 12:16
Maitsvam jäätise staadiumist oli see minu arvates peale maha jahutamist ja enne sügavkülmutamist. Siis oli see ideaalne kreem nt vaniljejäätisele, pannkoogile vms. Kreemina-kastmena super! :-)
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kreeka läätsesupp

Argitoidud
Kreeka läätsesupp