Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eesti

Mannavaht punastest sõstardest

Eesti

Mannavaht punastest sõstardest

Lia Virkus Suvetoidud
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Klassikaline suvine magustoit, mis maitseb hästi külma piimaga. Soovi korral võid seda teha ka mustade sõstardega.

kuni 20 min

Retsept
portsjonile
2 dl Punane sõstar
1 l Vesi
2 dl Manna
7 -8 spl Suhkur
2 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
SERVEERIMISEKS
Suhkur
Piim
Pane potti puhastatud sõstrad, vesi ja suhkur. Lase keema tõusta ning keeda 5 minutit. (Sõelu soovi korral kestad välja.) Nirista hulka manna ja keeda tasasel tulel pidevalt segades 5 minutit. Lase jahtuda. Maitsesta vanillsuhkruga ja mikserda kohevaks vahuks. Tõsta kaussidesse ja puista üle suhkruga. Serveeri külma piimaga.

KOMMENTAARID

alicia 19.aug 2013 14:22
2dl sõstraid jääb väheks, kui sõelud. Mina pidin juurde keetma marju, muidu ei olnud üldse marja maitset tunda. Soovitaksin 1l vee kohta 6dl marju.
margez 23.aug 2012 23:47
minul tuli tõeliselt hea vaht, nämmmma....
Eele 04.aug 2012 21:44
Just teeme pragu, loodame, et tuleb hea magustoit. :) Aga pott oli liiga väike. :)
pellu 17.juuli 2011 17:15
See oli väka hea, mina panin 6 dl marju, ja tuli ka väka hea.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes