Rahvusköögid  » Eesti

Seenekompsud feta´ga

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Seeneraamat Autor: Pille Enden
Neid suupisteid võid valmistada muffinivormides, muffinipannil või ka lihtsalt ahjuplaadil. Mõnus amps klaasi veini juurde.
Valmistusaeg: 20-40 min
Vala kaussi jahu, lisa tükkidena külm või ja haki noaga läbi. Lisa vesi ning sega ühtlaseks tainaks. Keera kilesse ja lase vähemalt pool tundi külmkapis seista. Täidiseks tükelda seened ja spinat ning viiluta porru, prae õlis 4–5 minutit. Lase jahtuda, sega hulka tükeldatud päikesekuivatatud tomatid, purustatud küüslauk ja fetajuust. Maitsesta soola-pipraga. Jaga tainas 20 osaks. Rulli iga tükk jahusel pinnal õhukeseks kettaks ning pane peale 1 sl täidist. Tõsta ääred üles ja suru kokku. Pane kompsuke muffinivormi või küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning määri lahtiklopitud munaga. Küpseta ahjus 225° juures 20 minutit.

Kogus 20 tükki.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
jäts 21.juuli 2011 10:32
Tõesti väga mõnusad kompsud, eriti veel veiniga. Puravike ja ?ampinjonide asemel kasutasin mina hoopiski soolatud männiriisikaid ja 5-6 päikesekuivatatud tomati asemel hakkisin neid täidisesse peaaegu terve purgitäie, vastasel juhul oleks minu jaoks pirukates liiga vähe maitset olnud. Rõhutan veel üle, et ilma veinita pole pooltki seda maitsekomposit-
siooni, mis veiniga koos.
1