Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eesti

Seenekompsud feta´ga

Eesti

Seenekompsud feta´ga

Pille Enden Seeneraamat
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Neid suupisteid võid valmistada muffinivormides, muffinipannil või ka lihtsalt ahjuplaadil. Mõnus amps klaasi veini juurde.

20-40 min

Retsept
4.5 dl Jahu
200 g Või
5 spl Vesi
TÄIDIS
250 g Puravik või šampinjon
100 g Spinat
1 tk Porrulauk (väike)
2 spl Õli
5 -6 tk Päikesekuivatatud tomat
2 küünt Küüslauk
200 g Feta juust
Sool
Must pipar
MÄÄRIMISEKS
1 tk Muna
Vala kaussi jahu, lisa tükkidena külm või ja haki noaga läbi. Lisa vesi ning sega ühtlaseks tainaks. Keera kilesse ja lase vähemalt pool tundi külmkapis seista. Täidiseks tükelda seened ja spinat ning viiluta porru, prae õlis 4–5 minutit. Lase jahtuda, sega hulka tükeldatud päikesekuivatatud tomatid, purustatud küüslauk ja fetajuust. Maitsesta soola-pipraga. Jaga tainas 20 osaks. Rulli iga tükk jahusel pinnal õhukeseks kettaks ning pane peale 1 sl täidist. Tõsta ääred üles ja suru kokku. Pane kompsuke muffinivormi või küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning määri lahtiklopitud munaga. Küpseta ahjus 225° juures 20 minutit.

Kogus 20 tükki.

KOMMENTAARID

jäts 21.juuli 2011 10:32
Tõesti väga mõnusad kompsud, eriti veel veiniga. Puravike ja ?ampinjonide asemel kasutasin mina hoopiski soolatud männiriisikaid ja 5-6 päikesekuivatatud tomati asemel hakkisin neid täidisesse peaaegu terve purgitäie, vastasel juhul oleks minu jaoks pirukates liiga vähe maitset olnud. Rõhutan veel üle, et ilma veinita pole pooltki seda maitsekomposit-
siooni, mis veiniga koos.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes