Uudiskiri Instagram Facebook
 
Eesti

Maasika-rabarberikrõbedik

Eesti

Maasika-rabarberikrõbedik

Lia Virkus Maasikas salatites, kookides ja hoidistes
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Lihtne ja maitsev vormiroog, mis on eriti hea koos külma vanillijäätisega. Lihtsad ja puhtad maitsed.

20-40 min

Valmistamisaeg 15 minutit +20 minutit ahjus

Retsept
portsjonile
500 g Rabarber
1 l Aedmaasikas
1 dl Suhkur
2 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
1 sl Vesi
PURUKATE
2 dl Täisterakaerahelbed
1 dl Sarapuupähklid (hakitud)
1 dl Nisujahu
0.5 dl Fariinsuhkur või Demerara suhkur
100 g Või
Tükelda rabarberid ja maasikad ning keeda suhkru ja vähese veega (1 sl) 3–4 minutit. Lase 5–10 minutit jahtuda ja sega hulka vanillsuhkur. Samal ajal valmista purukate. Selleks sega omavahel kuivained, lisa tükeldatud või ja segades ühtlaseks purutainaks.
Laota rabarberi-maasikakeedus võiga määritud väikeste ahjuvormide või ühe suure ahjuvormi põhja. Pudista peale purutainas ja küpseta 225-kraadises ahjus 20 minutit või kuni krõbedik on saanud kauni värvi. Nirista peale mesi ja serveeri magustoitu soojalt koos külma vanillijäätisega.

KOMMENTAARID

poslamasla 07.juuli 2011 20:36
täna tegin ja oli väga hea! Olen teinud sarnast krõbedikku mustikatega ja sügisel ka õuntega.
leevu 07.juuli 2011 19:03
milleks mässata rabarberi-maasika eelneva keetmisega. Seal krõbediku all pehmenevad nad niigi
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes