Rahvusköögid  » Eesti

Maasika-rabarberikrõbedik

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Maasikas salatites, kookides ja hoidistes Autor: Lia Virkus
Lihtne ja maitsev vormiroog, mis on eriti hea koos külma vanillijäätisega. Lihtsad ja puhtad maitsed.
Valmistusaeg: 20-40 min

Valmistamisaeg 15 minutit +20 minutit ahjus

Kogus: 6 portsjonit
Tükelda rabarberid ja maasikad ning keeda suhkru ja vähese veega (1 sl) 3–4 minutit. Lase 5–10 minutit jahtuda ja sega hulka vanillsuhkur. Samal ajal valmista purukate. Selleks sega omavahel kuivained, lisa tükeldatud või ja segades ühtlaseks purutainaks.
Laota rabarberi-maasikakeedus võiga määritud väikeste ahjuvormide või ühe suure ahjuvormi põhja. Pudista peale purutainas ja küpseta 225-kraadises ahjus 20 minutit või kuni krõbedik on saanud kauni värvi. Nirista peale mesi ja serveeri magustoitu soojalt koos külma vanillijäätisega.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
poslamasla 07.juuli 2011 20:36
täna tegin ja oli väga hea! Olen teinud sarnast krõbedikku mustikatega ja sügisel ka õuntega.
leevu 07.juuli 2011 19:03
milleks mässata rabarberi-maasika eelneva keetmisega. Seal krõbediku all pehmenevad nad niigi
1